Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Étkeztetés a honvédségnél?

Étkeztetés a honvédségnél?

Figyelt kérdés

Olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy tudjáktok esetleg milyen az étkeztetés a honvédségnél? Tervezek tartalékosnak menni, azonban vegán életmódot folytatok (nem kívánnék vitába szállni e téren, nem ezért írom ebbe a kategóriába), és sajnos sehol sem tudtam kideríteni ez tartható-e a honvédségben. Más külföldi alakulatoknál van erre mód, ezért kérdéses számomra, hogy itthon mi a helyzet ilyen téren, és volna lehetőség úgy étkezni a képzés és szolgálat alatt. Az, hogy bőr cipőt kéne hordani, vagy más hasonló állatból származó terméket, el tudom ugyan nézni, de táplálkozás téren nem kívánnék eltérni az eddigi 5 éves életmódomtól.

Köszi mindenkinek. 23/f

2021. jan. 23. 20:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én voltam katonáéknál, az étkeztetés a következőképpen zajlott:

7 órakor reggeli, ez mindig hideg volt (kenyér, lekvár, májkrém, vaj, felvágott, sajt, mexikói köret hozzá, sütemény esetleg)

Ebédnél "A" menü és "B" menü, a katonák gyakran cserélgették a jegyeket

A vacsorát többnyire magadnak kellett megoldani (kajapénzt minden hónapban adnak az illetményen túl is), illetőleg ha szolgálatban voltál, akkor konzervet kaptál, ezt levonták a kajapénzből

Ahol én voltam, nem volt külön vegán menü vagy étrend, ha a gyengélkedőn voltál, akkor kaphattál diétás kaját

2021. jan. 23. 21:01
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Hat valszeg nem lenne erre mod..kb menzas kaja max kicsit magasabb szinvonalon
2021. jan. 23. 21:02
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Vegán vagyok.

"A mai hivatalos definíció szerint azonban a veganizmus egy filozófiát és életmódot jelöl, amely igyekszik kizárni – amennyire csak lehetséges és megvalósítható – az állatok kizsákmányolásának és a velük szembeni kegyetlenségnek minden formáját.[3] "

idézet a Wikipédia szócikkből.

Itt a hangsúly azon van, hogy "amennyire csak lehetséges és megvalósítható", tehát ha te csak vega kaját tudsz ott kapni, akkor azt választod, vagy ha azt sem, akkor azt eszed, amit kapsz, senki nem fog ezért megvetni téged, éhen nem kell halni azért mert vegán vagy.

2021. jan. 23. 21:16
 4/9 anonim ***** válasza:
2%
Döntsd már el hogy katona akarsz lenni vagy állatvédő! A katona állatokat is gyilkol, nem csak embereket, még ha ezt csak véletlenül is teszi az emberek lemészárlása közben.
2021. jan. 23. 21:52
 5/9 A kérdező kommentje:
3: Ezzel teljes mértékben egyetértek, és támogatom is, azonban semmiképp nem tudnék már állati eredetű ételt enni - ezt biztosan megérted. Őszintén, ha nem megoldható, akkor inkább nem is erőltetem az itthoni honvédelmi irányt - egyébként is a brit tengerészgyalogsághoz tervezek csatlakozni 1-2 éven belül (amikor már lehetséges a jelentkezés), tekintve hogy van egy ausztrál állampolgárságom is és útlevelem a magyaron felül, így ezzel tudok a brit katonai egységeknél is szolgálni, ahol van lehetőség vegán menüt igényelni.
2021. jan. 23. 23:50
 6/9 A kérdező kommentje:
4: A kettő nem keresztezi egymást. A legtöbb munkában bármikor előfordulhat, hogy akaratlanul is egy állat halálát okozzam, ha csak nem egy irodában dolgoznék, vagy otthonról. Ez elkerülhetetlen. A lényeg azon van, hogy törekedjek minél kevesebb állat szenvedéséhez járuljak hozzá. De ez már más téma, nem itt kívánnék belemenni. :-)
2021. jan. 23. 23:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Igen megértem! Én ennyit tudtam csak segíteni neked, de ettől függetlenül lehet hogy van valami mód a vegán étkezés megvalósítására, esetleg egy telefont megér az ügy.
2021. jan. 23. 23:59
 8/9 A kérdező kommentje:
7: Abszolút, tavaly még voltam bent a pesti irodában érdeklődni, de ezt pont elfelejtettem, szóval tervezek még bemenni egyszer legalább ennek utánajárni jövőhéten. Írok, ha van update.
2021. jan. 24. 00:16
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én vegán vagyok.

A határra nem lehetett ételallergiával menni, ezért megszaporodtak az ételallergiás papírok. Egy ilyen papírral a kaja helyett megkaptad a pénzt. Ezt megszüntették, úgyhogy magadnak kell minden nap csinálni a kaját, de úgy hogy közben az alapkik alatt 100%,hogy menned kell a többiekkel az étkezőbe.

2021. jan. 24. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!