Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen motivációval mennek az...

Milyen motivációval mennek az emberek a Francia Idegenlégióba?

Figyelt kérdés
Én azt gondoltam hogy a pénz, de utánanéztem, és olyan 500 ezer körül van az kezdő fizetés. Ezen nagyon meglepődtem. Én semmi esetre nem mennék, de ha késztetést is éreznék hogy katona legyek, 3 millió alatt el sem gondolkodnék rajta. Mi viszi akkor oda az embereket?
2021. jan. 13. 15:18
1 2
 11/16 Alex Fly ***** válasza:
93%

Sok oka lehet...

Az egyik, hogy a Légió élete végéig gondoskodik az embereiről. Aztán ott van a francia állampolgárság, amelyet azonnal megkaphat. És sok helyen elhelyezkedéskor is igen jó ajánlólevél...

Na meg persze a legenda és a romantika.

2021. jan. 13. 21:20
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
új élet.
2021. jan. 14. 23:33
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A fizetés nem tűnik soknak, de mellette teljes ellátást kapsz, tehát ha akarod, az egészet félre tudod tenni. És mivel minimum 5 évig szolgálsz, szép kis összeget lehet összegyűjteni.

A pénz mellett a legfőbb motiváció a kalandvágy és a menekülés. Külföldi missziókba is könnyebben el lehet jutni, mint a Honvédséggel. Menekülés alatt pedig azt kell érteni, hogy ott tiszta lappal kezdesz az idegen környezet és az új személyazonosság miatt. De a nem életellenes (meg egyéb súlyosabb) bűncselekményeket is elnézik.

Te azért nem érted ezt, mert alapból nem vagy tekintélyelvűen gondolkodó ember, semelyik katonságban nem állnád meg a helyedet. Balázst (az interjú alanyát) személyesen ismerem, egyáltalán nem "kattos".

2021. jan. 15. 04:04
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
Miért mondja mindenki, hogy kattos? Talán kicsit merev volt, de ilyen helyzetben bárki az lenne, akinek három kamerát nyomnak az arcába és nincs hozzászokva.
2021. jan. 20. 19:02
 15/16 anonim válasza:
95%
Olvastam valahol egy hozzászólást, hogy az ember kiment majd rájött, hogy csak menekült az otthoni problémák elől.Neki a légió a könnyebbik út volt. Haza is jött.
2021. jan. 26. 14:10
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem az Idegenlégió sok minden miatt volt egy jó lehetőség! Hogy valaki miért lép be? Nagyon sok minden lehet a háttérben.

Részemről egyértelmű, bàr amúgy jól írták, van egy-kettő priuszos, de azért nem halomszámra.

Na de választ adva: Én 17 éves koromban lettem a rabja, mindig is katona akartam lenni, egyszerűen az a sugárzás, az az elhivatottság amit sugall minden katona, számomra elképesztő volt. Nem azért mennek mert degeneráltak, és csak parancsokat akarnak elvégezni, hanem ennek a részei akarnak lenni. Amit a Lègion ad az határtalan. Az ismeretlen, a kétségbeesettségeddel összehangolva, mikor belépsz a toborzóirodába félelmetes. De egyrészről mikor ott állsz a Caporal-Chef előtt és mondja a magáét, amiből egy fingot se értesz hihetetlen érzés. 17 évesen ezt gondoltam el magamban. Meghát kalandvágy.

Magyarországon ki az az ember aki elmondhatja hogy járt a dzsungel mélyében, látta azt amit csak ott lehet, zuhogó esőben hallgatta az állatok hangjait? A légiós, és csakis ő. Emellett ki szívott brazil kokaint?🤣 Csak a légiós? Nemde? Jó az utolsó vicc volt, de van olyan ember is.

Szóval olyan helyeken fordulsz meg ahol más aztmondja hogy rémálom, te pedig azon a helyen egy Famas gépkarabéllyal gázolsz át, és mikor ezt realizálod, hajthatatlan vagy. Addig amíg nem lesz sérülésed.

Folytassuk a sorolást, volt az én esetem aki maga a katonai életet akarta átélni, van a kalandvágy, és persze a pénz, hisz nem olyan rossz. Már csak azért hogy kiképeznek kap 1200 eurót, jó valójában ebből vonnak le, ami a felszerelés ára, de akkoris. Alvóhely, étkeztetés( az nem mindig a megfelelő mennyiségben :D) és egyebek. Aztán kikerülsz a sok-sok képzés után az ezrededbe, ha műszaki ezredbe mész kapsz veszélyességi pótlékot, meg egyéb potlékot. Ha a REPbe akkor plusz pótlék, ha rangot lépsz plusz pénz.... egyszóval mindig növekedik, mire kilépsz azon vagy hogy havi 3000 eurót kerestél. Ezalatt egyszer voltàl misszión ahol kerestél havi 4000-5000 eurót, rangtól függ. Ott vagy máris hogy egy kocsi ára. Szóval sokakat ez hajt. Majd kilépnek és kezdnek egy jó életet ahol lesz egy tőkéje.

Aztán vannak az állampolgárságért küzdők, leginkább kínaiak és egyéb húzott szeműek, nekik az nagyon kell, az állampolgárságot az első szerződés lejártával kezdeményezheted, ami egy hosszas folyamat. Kb 6 év szolgálati idő után lesz meg. De valakinek ez a hajtóerő.

Pár kommentre válaszolva, elég rosszul hiszitek. Hogy kattos az ember, inkább sok dolgot látott és emiatt úgy áll hozzá a dolgokhoz amit sokszor rossz néven vesznek. Bajtárs halála, saját lelki sérelmek, és egyéb szörnyűségek látta. Bár sokan nem tudjàk elképzelni, nagyon-nagyon meghatározó dolgok ezek, egy élete keresztül.

Egy biztos, aki jelentkezik, annak van oka, amennyiben csak úgy jöttél, kihullasz, az elején..ezen kívül nagyon sok oka lehet hogy valaki belép, de ezek a legritkábbak.

Saját történetemből tudván, nem vagyok elmebeteg, nem vagyok mániákus, és egyebek. Egyszerűen egy olyan ELIT hadviselés része akartam lenni ami világvezető, és magyarországgal szemben, nem angliábol hozatják a katonai cuccokat, amiket 100 éve használnak. Emellett a végtelen összetartás ( pár emberrel, de valaki akár egy századot is végigverne egy doboz cigarettáért :D), ez egy nagyon fontos dolog... meg olyan dolgok amiket az ember nem tud megfogalmazni, ezt érezni kell, és ezt csak az érzi aki elhivatott. Én az az ember vagyok aki hisz a sorsban, valaki katonának születik, mentálisan, fizikálisan, valaki nem...

2021. jan. 27. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!