Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Valahogy belehet kerülni...

Valahogy belehet kerülni valamilyen különleges egységbe?

Figyelt kérdés
Lehet egyesek csak nevetni fognak, de full komolyan gondolom. Szóval elsődleges a brit SAS lenne, már csak a nyelv miatt is, mivel ezt a nyelvet tudom folyékonyan beszélni, és nyelvvizsgám is van. (De igazából bármelyik elit alakulat játszik az oroszon kívül). Alapvetően sportos vagyok, izmos, száraz, 14 éves koromig judo-ztam, saját súlycsoportba egész szép eredményeket értem el. tehát van küzdősport múltam. Lelkileg is erős vagyok, nem az a tipikus sírós gyerek. Tisztába vagyok azzal hogy ez az egész mivel járna, de elég elhivatott vagyok eziránt. Minden véleményt szívesen fogadok. 18/F, 172cm 68kg

2020. dec. 31. 02:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként az irományod alapján nem hinném, hogy te valaha is bármilyen különleges erők közelébe fogsz jutni... már bocs...
2021. jan. 1. 17:41
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Majd utánanézek az itthoninak is akkor. Örülök hogy így gondolod, de tévedni emberi dolog :)
2021. jan. 1. 20:08
 13/14 anonim ***** válasza:

Talán tévedek, de elég gyerekesen gondolkozol jelenleg, akár megsértődsz ezen, akár nem. Különleges egységbe bekerülni pedig nem akkor fogsz tudni, ha késznek érzed magad rá a számítógép előtt ülve, hanem ha ténylegesen kész vagy! Nagyon-nagyon ritka, hogy 25 évesnél fiatalabb srácok is bekerüljenek ilyen egységbe, és nemcsak a katonai tapasztalat szükségessége, hanem az emberi értelemben vett mentális erő felépítése miatt is. Egy "special force" tagjának lenni egy kicsit más a valóságban, mint a videójátékokban vagy a filmekben. Minden értelemben fel kell áldoznod magad a végletekig.

Az itthoniak neve MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj, de néhány éve összevonták őket a másik szolnoki zászlóaljjal (MH 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj), és így született meg a MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred (most már dandár). De a köznyelvben még mindig KMZ-ként (a Különleges Műveleti Zászlóaljból) emlegetik őket. Szintén újdonság, hogy már a bevonuláskor is jelentkezhetsz ide (nyilván legelőször az alapkiképzést kell teljesíteni). Persze én inkább azt javasolnám, hogy előtte szolgálj két-három évet valamilyen lövész alakulatnál, anélkül gyakorlatilag nincs értelme megpróbálkoznod a kommandós élettel.

A bekerüléshez teljesítened kell egy 10 napos felmérést. Ennek a "beceneve" a Pitbull, talán hallottál már róla. A rövidségéből is látszik, hogy ez nem kiképzés, hanem kifejezetten egy felmérő foglalkozás, ahol természetesen a fizikai és a mentális állapotodat nézik meg. Ez Magyarország legkeményebb tréningje. Arra érdemes számítani, hogy a végsőkig kell teljesítened. Ha ez sikerül, akkor megkezdheted a KMA-t, azaz a Különleges Műveleti Alaptanfolyamat.

2021. jan. 1. 21:03
 14/14 anonim válasza:
Én megértem, hogy vannak olyan válaszolók, akik szeretnek keményen fogalmazni, esetleg letörni a lelkesebb "kihívók" szarvait. De ezt nem lehetne egy kicsit finomabban?? :D Most abba belekötni, hogy valamit helytelenül írt le.... Nekem inkább ez az általános iskolás viselkedés. Sajnos a kérdéssel kapcsolatban nem tudok Neked infóval szolgálni, én is a válaszok miatt keveredtem ide, de sok sikert Neked, mindent bele ;)
2021. jan. 16. 06:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!