Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen lesz a jövő harckocsija?

Milyen lesz a jövő harckocsija?

Figyelt kérdés

Milyen lesz a jövő harckocsija, emberek fogják vajon vezetni és kezelni? Mennyien? (úgy tudom a mai modern tankokba 4 ember kell. ) A mai modern tankok vajon még évtizedekig szolgálatban lesznek? (pl azt olvastam, az Abrams tankok jelenlegi generációi , még egy utolsó modernizációs frissítést kapnak [nem tudom mi a mi a megnevezés] és azután lecserélik a típust,vajon az utódját is emberek kezelik?)

Meg hát ugye a magyar hadsereg is idén veszi át a Leopárdokat, gondolom pl ezek a Leopárdok is lehúznak pár évtizedet.

Szóval az érdekelne, hogy pár évtized múlva milyen lesz 1 tipikus harckocsi,

2020. dec. 27. 18:53
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Várj, hozom a kristálygömböm.
2020. dec. 27. 19:04
 2/9 anonim ***** válasza:
36%

Igen. Emberek. 2 féle lesz. Az egyik tömegoszlatásra víz és hanghullám fegyverekkel felszerelve.

A másik fajta ápolókkal és injekciókkal.

2020. dec. 27. 19:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

pont tegnap néztem róla 1 vidit.

2 új fejlesztés volt rajta.

vmi olyan burkolata van,hogy felveszi a környezete hőmérsékletét,így hőkamerán nem látszik.

és radaron sem érzékelhető mert olyan anyagból csinálták mint a lopakodó bombázót.

a pontos lő távja 500méter.

2020. dec. 27. 19:32
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
viruicid
2020. dec. 27. 19:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A jövő tankja még sokáig olyan lesz, mint a mai tankok.

Az M1A2 Abrams tankokat 2050-ig tervezi szolgálatban tartani az USA. Aztán ez is olyan, hogy egy-egy háború tapasztalataiból merítve folyamatosan alakítják, modernizálják ezeket is.

Aztán hogy 30+ év múlva mi lesz azt senki nem fogja tudni megmondani. Magyarország fejlődési ütemét tekintve pont ugyanaz lesz mint most :D

2020. dec. 27. 23:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A normál "main battle tank" olyan lesz egy jó ideig mint a mostaniak. Bár sok-sok fejlesztést fognak rajtuk végrehajtani, főleg elektrotechnikait. Elsősorban az olcsó "eldobható" drónok elleni védekezésre (zavaró, automatikus radarvezérlésű légvédelmi géppuska, felderítő radar stb.) illetve valószínűleg azok indítására.

A jövő tankja meg valószínűleg drón lesz. Kisebb, olcsóbb, tömegszerűen bevethető.

2020. dec. 28. 00:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a "drón hullám" a tankokat is el fogja érni. Lesznek viszonylag kicsi személyzet nélküli távirányított tankok, de belátható időn belül ezek mellékszereplők lesznek.
2020. dec. 28. 16:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Motor elől lesz, nagyobb löveg, modernebb felfüggesztés, más anyagú cső, állandó fordulatszámú motor ami egy generátort hajt, na meg öt tonna apróbb ujitás.
2020. dec. 28. 22:29
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a tankgeneráció nagyjából az utolsó, amit mi látni fogunk. A tüzérség illetve a légierő egyre precízebb és gyorsabban célba talál. Ma már a tankok páncélzata inkább csak IED-k meg régi, hordozható páncéltörő lövedékek ellen van, egy helikopter rakétája, egy JDAM, vagy egy modernebb ATGM/páncéltörő simán átviszi még a legmodernebb Abrams vagy Armata páncélzatát is. A gyalogsági támogató szerepet is átvették az IFV-k.

Ez a gondolat amúgy nem új, már a '80-as években is felmerült, hogy a tankok szerepe egy nyílt, magas intenzitású konfliktusban eléggé kérdéses, mert egy tankot akár több kilométerről is be lehet lézerezni, bőven a tank lőtávolságán kívül, aztán a tüzérség vagy a légierő simán elintézi. Azt már a második világháborúban is láthattuk, hogy hiába vannak hiper-szuper tankjaid, ha nincs légifölényed, akkor sokra nem mész velük.

2020. dec. 28. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!