A Waffen SS-ben vagy a Wehrmachtban szolgálták volna inkább?
ẞ <- erre gondolsz? Csak nyomd le hosszan az s betűt.
Am ha jól tudom az SS volt az elit alakulat a fapados Wermacht mellett, tehát természetessen ott. A halálfejes meg villámos cuccok meg ráadás.
Én inkább a magyar hadseregben.
Drága véremet nem akarom idegen honért ontani.
Inkább egyikben sem...
Agyament kérdés, ami már ott hibás, hogy az SS-be kerüléshez kevés volt a szándék, több generációra visszamenőleg vizsgálták a felmenők adatait, és az illetőnek "árja fajúnak" kellett lenni
Én ezekkel tisztában vagyok, nehogy azt hidd már, hogy nem.
Otto von Stirlitz hatásosabb volt. 😉
Az átlag sorozott katonák a Wehrmachtban voltak, az SS egy válogatottabb alakulat volt. Önmagában a szándék, hogy az SS-ben akarsz szolgálni nem mindig volt elég. A megjelenés, családfa, politikai elkötelezettség terén voltak olyan kikötések amiknek te mint átlagjóska nem biztos, hogy megtudsz felelni.
A vége felé persze már felhígult az SS is. Nem beszélve a sok külföldi önkéntesekből álló SS hadosztályról. Észtektől kezdve az olaszokon, magyarokon át az albánokig és grúzokig volt ott mindenféle. Egyik legjobban teljesítő hadosztályuk a Wiking és a Nordland hadosztály pl:skandinávokból állt(akiket a leginkább árja népségnek tekintettek egyébként).
Egyébként a Wehrmachtban jobb volt egy átlagembernek, mert magadfajták között lehettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!