Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mennyire komoly az iráni...

Mennyire komoly az iráni harcirepülőgép-park?

Figyelt kérdés
Képesek tevőlegesen beleszólni egy izraeli vagy amerikai légitámadásba?

#légierő #iráni #MiG–29 #vadászrepülőgépek
2020. nov. 27. 17:14
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Az AIM-54-eket tudtommal felhasználták az Irak elleni háborúban. Ha maradt nekik pár példány, azoknak biztosan lejárt az élettartamuk. Úgyhogy AIM-54 csak akkor van, ha megoldották a lemásolását.

Egyes újságcikkek szerint ez megtörtént. A Sidewindert is lemásolták, kérdés, hogy az "iráni változat" melyik amerikai altípussal ér fel. Annyira nem lebecsülendő, mert nyilván tanulmányozták a Fulcrumokhoz kapott R-73E-t,meg talán Pakisztánból vagy valamelyik iszlám országból szerezhettek az övékénél korszerűbb AIM-9 példányokat.

2020. nov. 27. 21:01
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire... ahogy fent is írták elavult, régi típusok. Egy háború során átgázolnának rajtuk. Izrael rendszeresen támad időnként Iráni célpontokat, illetve a vazallus területeken. Képtelenek megvédeni őket. E helyett nekiálltak egy nagyszabású drónprogramnak, hogy ha védekezni nem tudnak akkor olcsó, tömeggyártott eszközökkel veszteséget okozzanak ha támadás éri őket.
2020. nov. 28. 13:18
 13/15 A kérdező kommentje:

"Izrael rendszeresen támad időnként Iráni célpontokat, illetve a vazallus területeken. "

Jól értem? Az iráni anyaországot is? Erről nem tudtam. Az osiraki iraki atomreaktor lerombolásáról persze olvastam, az ismert történet.

2020. nov. 28. 14:47
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"Jól értem? Az iráni anyaországot is? Erről nem tudtam. "

Nem légitámadásról van szó, azonban nem egy iráni vezető tudós (elsősorban atomtudós) halt meg. Gyakorlatilag mindenki tudja, hogy a haláluk mögött Izrael áll. Irán erre a pofázáson kívül semmilyen válaszlépésre nem képes. Ahogy arra sem tud válaszolni a fenyegetőzésen kívül, amit az izraeli haderő a szíriai érdekeltségei ellen művel.

2020. nov. 28. 18:16
 15/15 anonim ***** válasza:
74%

"Gyakorlatilag mindenki tudja, hogy a haláluk mögött Izrael áll. Irán erre a pofázáson kívül semmilyen válaszlépésre nem képes. "

Hidd el tudna válaszolni, de nem akar. Egyrészt még nem tudták bizonyítani a nyilvánvalót, azaz hogy izrael van az akció mögött másrészt, ha nyíltan válaszol egy akármilyen válaszcsapással az gyakorlatilag hadüzenet. Ha átküldenek pár ügynököt, akik felrobbantanak pár izraelit és nem hagynak nyomot akkor meg lesz a válasz.

Most egy kivégzésre nyilván nem fognak háborúval válaszolni.

2020. nov. 28. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!