Szerintetek is a honvédség lesz sok ember számára a megoldás arra, hogy ne maradjon munka nélkül?
Csak az fog beállni katonának, aki eleve is fontolgatott ilyet. Ez nem 2 perces döntés, hogy eddig óvónő vagy pincér akartam ugyan lenni, de most hopp, megyek katonának, mert az milyen jó.
Igen, lesznek akiknek ez segítség, és igen, lesz aki meg is marad majd utána katonának. De nem tömegek. Arra nincs is szükség.
Felesleges a katonák képzése.. gondolom ugyan olyan felesleges mint a gender szak ja, nem a gender szak az fontos, fúj katonák!!
Nem lesz több katona így, sajna.
Nem hinném, hogy a honvédségnek azokra lenne szüksége akik koruk képzett(len)ségük miatt kiesnek a munkaerő piacról. Akik aztán ahogy jobb lesz a helyzet és a gyárakban a dupláját, vagy háromszorosát megkereshetik ugyanúgy lelépnek ahogy most szorult helyzetükben odamennének.
Igazából a honvédségnél épp úgy erős, fiatal, terhelhető, értelmes emberekre van (lenne) szükség mint a gazdaság más ágazatainak. Nem a hülyékre.
Csakhogy egy értelmes fiatal 20-30 év közötti korban, ha olyan fizukuma, szakmája van akkor inkább elmegy ácsnak, villanyszerelőnek, burkolónak, rottyon vannak munkával és a honvédségi havi bért két nap alatt keresik meg. Igen még most is.
#7 neked is igazad van, azonban ettől még az is igaz, hogy most a honvédséghez mehetnek olyanok is, akik amúgy máshol próbálkoztak volna.
Nem csak a munkanélküliség okozhatja hogy valaki a honvédséget választja, bár most éppen inkább ez a helyzet. 4-5 éve, amikor a fejlesztések megindultak, akkor egy fiatal ismerősöm döntött úgy, hogy ISMÉT a honvédséget választja. Eredetileg azt a pályát tervezte be magának. Megkezdte korábban a honvédségnél a tanulmányait, azt a pályát szerette volna, viszont egy idő után kiderült, hogy a honvédségnél nem találná meg a számítását, a korábbi leépülés miatt nem látott benne jövőt. Aztán megindult a honvédségen belül az átalakítás, a fejlesztések, az életpályák megnyíltak és a társadalmon belül is megváltozott a honvédség, a katonák megítélése. EZ vezette rá arra hogy ismét a honvédséget válassza, ott vállaljon munkát, folytassa az ott megkezdett tanulmányait - és feladja azt amit kényszerből korábban helyette megkezdett. Most már van ott olyan jövő amiért neki megéri a honvédségnél maradni.
A kormányzattól jó ötlet volt szerintem a tartalékos állomány fejlesztése. Hónapokig ad megélhetést úgy az embereknek, hogy nem kötelezi ez őket arra, hogy a kiképzés után katonák is maradjanak. Ez egy olyan átmeneti segítség, amivel hasznos tevékenységet fizetnek meg. Az embernek magának is hasznos, hiszen csak az jelentkezik aki korábban is szerette volna már legalább kipróbálni a katonáskodást, a kiképzést, ezt az életmódot, az államnak is jó, hiszen nem a semmiért ad pénzt, a végén lesz nagy számban olyan tartalékos állomány, akikre baj esetén lehet majd számítani (és itt nem háborút kell érteni, hanem amikor fegyelmezett, cselekvő emberekre van szükség).
En roman oldalrol tudok nyilatkozni. Az emberek tapossak egymast az allami munkahelyekert. Ritka a kirugas, ha valahova bekerulsz, onnan mesz nyugdijba.
Tobb katona tarsamnak is a felesége/baratnoje is katonai palyara lépett, 15-20 evet biztos munkahelye van, atlag feletti fizuval.
Nem hinném, hogy a honvédségnek azokra lenne szüksége akik koruk képzett(len)ségük miatt kiesnek a munkaerő piacról.
Hát... Is-is.
Hozzank most felvettek 18 sofőrt.
Mas alakulatoknak szinten tucatszamra.
De ha jpn a kamion, szerinted ki fogja megpakolni? Hat nem a tisztek.
Ma reggel is ennek a raktarosnak is kell 2 segitseg, másiknak is kellene 4, kamionnal is kellene menjen 2, ja meg fertotleniteni is meg valaki.
Es ott alltunk 5-en. Na tessek válogass.
#7 voltam.
Hát én is lehúztam 9 évet, szóval láttam mi van. Ezek az átszervezések el ne higgye senki, hogy azért vannak, hogy fejlődjön valami, vagy jobb legyen. Ugyan. Ezek 90% -ban arra vannak, hogy az emberekkel, rendfokozatokkal sakkozni lehessen. Elő lehessen léptetni akit amúgy nem lehetne, nyugdíjba mehessen hamarabb akinek még nincs meg az ideje, beosztást lehessen találni annak akinek megszűnt, mert nincs rá szükség be lehessen ültetni valahová. Van amikor csak egy ember miatt szerveznek át egy egész alakulatot, mert másképp nem lehetne tábornok és ezredes maradna. Brühühü. Pár átszervezést már ez alatt a rövid idő alatt is megéltem.
Emlékszem arra is amikor elkezdtek a szerződésesek felondani. Mondtuk, hogy gondold meg, biztos fizetés, stb. Csak hát mondták, hogy itt kapnak 115 -öt, a cégnél ahova meg mennek ott 400 -at kézhez. Mit lehet mondani erre? 115 -ből senki nem fog tudni egyről a kettőre jutni. Oké, mára biztos ezek emelkedtek, csak hát civilben is.
Milyen érdekes, akinek nem volt szakmája, nem is értett semmihez azok nem szereltek le. Csak hát velük meg nem lehet sok mindent kezdeni.
Mondhatnám kalandnak jó meg minden fiatalon, de ha valami mondjuk egy villanyszerelő akkor a másik amíg 5 évet kalandozik, külső körletet gereblyéz, itt-ott díszeleg, határra kicsapják, meg ki tudja ki mit kap, a másik meg közben villanyszerelőként megkeresi egy ház árát és kb. akkorra kezdi a vállalkozását és alapítja meg a cégét ami ki fogja szolgálni... lehet tippelni az értelmesebb melyiket választja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!