A hadseregben miért nem használnak periszkópos fegyvereket? Vagy távirányítós snipert? Úgy tudom létezik az utóbbi, az előbbi ha nem is de könnyű csinalni nagyon. Most láttam egy firefight in afghanistan videót, szerintem jól jött volna egy olyan
Vannak periszkópos cuccok, csak hár a háborúban igen gyakran kell tüzelőállást váltani, tölteni, beragadt fegyverttűzkésszé tenni, ami valljuk be kicsit neházkes, ha nincs a kezedben a cucc. Arról nem beszélve, hogy az optika mindíg behatárolja a látómezőt, a rögzített állvány pedig a fegyver tüzelési szektorát.
A Német MG3-nak van kiegészító periszkópos irányzéka, ha a fegyver háromlábú állványon van.
De konkrétan egy RPG szerű eszköznél meseszerűnek tűnik. Minden lövés után kimászni tölteni, úgy, hogy a lövéskor lejentkező fényhatást csak a vak nem veszi észre, a kezelőnek biztos hullazsák.
Filmek:
Lopakodók (csak az első rész, a többi már csak sz..rágás)
Amerikai mesterlövész.
Ellenség a kapuknál (ez egy kicsit túljátszott)
Vannak távirányítós fegyverek - úgy hívják drón. Felméri az ellenséget és a levegőből megszórják (vagy a tüzérségi tüzet pontosítja és/vagy - ha olyan drón - akkor a hordozott fegyverzettel nyit tüzet, ami többnyire bomba v. rakéta). Olcsó, egyszerű - használják is a korszerűbb hadseregek tömegével.
Periszkópos fegyver... - a modern harcászatot már nem lövészárokból vívják, gyors helyváltoztatás és nem mindig fekvő helyzetből tüzelnek. A harctéren többnyire a technika dönt (vagy a tűzerő). Szaladgálhatsz periszkópos fegyverrel a levegőből úgyis megszórnak - s vica versa inkább irányított fegyverek v. tüzérség v. más nehézfegyverzet (páncélzott járművek fegyverei).
Távirányítós RPG... - az irányított páncéltörő fegyverek azok (TOW, Jawelin stb), mármint a páncéltörő rakéta irányított. Felesleges letenni valahova, amíg telepítenéd addig szabad célpont vagy. Ha meg nem jó helyre tetted akkor viheted máshova. Erre egy városi harcban sincs idő, inkább tüzelés, irányítás, pozícióváltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!