Hol lehet gyakorlatozó vadászrepülőgépeket látni Magyarországon?
Figyelt kérdés
Kb. 2000-ig sok vadászgépet lehetett látni felénk, akár többet is egyszerre, alacsonyan is, mindenféle manővereket hajtottak végre, gyakran átlépték a hangsebbességet is hatalmas hangrobbanással, vagy majdnem függőlegesen mentek fel max tolóerővel, hogy még az ablakok is remegtek.
Mostanában nincsenek ilyenek, vagy máshol gyakorolnak a pilóták?
2020. máj. 9. 11:30
1/6 anonim válasza:
Itt mifelénk újabban többször is elmegy egy C130-as, épp csak száz méter magasan. Én is nagyon élvezem, amikor majdnem összedől tőle a ház...
Amúgy Pápa vagy Kecskemét környékén próbálkozz.
2/6 anonim válasza:
Repterek közelében fel- és leszállás, gyakorlókörök közben (Kecskemét, Pápa). 2000-ig sokminden volt... azóta azért változott a világ, a lakosság nem annyira örül neki ha szombat reggel hangrobbanásra ébred, próbálják a lakott területen kívül tartani a nagyobb zajhatással járó manővereket.
3/6 A kérdező kommentje:
Én Kecskeméttől 50 km-re lakom, és régen is a kecskemétiek jártak ide, és gondolom, hogy másfelé is, mert egy vadászgépnek egy 50-km-es sugarú kör nem nem számít nagy területnek. 3 percnyire lakom tőlük.
2020. máj. 9. 11:57
4/6 anonim válasza:
Én 15 km-re lakom kecskeméttől, és épp tegnap hallottam a vadászgépek hangját. Látni épp nem láttam őket. Azt nem igazán lehet tudni, hogy a reptértől milyen irányba, és hány km-re fognak gyakorlatozni. Hacsak nem jelentik be előre.
5/6 Torcsa90 válasza:
Debrecenben a reptéren szoktak tolóerőt mérni. Plusz még köröznek is velük órákig. Hát van hangjuk rendesen 🙂
6/6 anonim válasza:
Most kecskemét 15 km -es körzetében lehet hallani őket, és elég alacsonyan repülnek, mert rohadtul hangosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!