Mit csinálnak a magasabb rangú katonák? Hogyan osztják a parancsot? Mennyi embernek? Hogyan ellenőrzik? Kin keresztül megy a parancs?
Mit csinálnak: vezényelnek, irányítanak, feladatokat oldanak meg, jelentéseket olvasnak és írogatnak, beosztástól, alakulattól, feladattól is függ. Mást csinál egy lövészzászlóalj-parancsnok bevetés közben és mást egy légiszállító ezred parancsnoka, s megint más egy hajóraj kötelékparancsnoka.
Parancskiosztás: azaz parancsközvetítés, szóban-írásban-elektronikus eszközön stb. a feladathoz illeszkedően. A parancsközvetítés rendszere szabályozott pont azért hogy az utasítások, iránymutatások, parancsok a "címzettekhez" biztosan odaérjenek - gyorsan, torzulás nélkül, hatékonyan.
Hány embernek: általában a közvetlen alárendeltekkel, vagy az alárendelt magasabbegység parancsnokával közlik, de mivel parancsnokként a teljes alakulat parancsnoka akár közvetlenül is kiadhat bárkinek parancsot ha épp' arra van szükség.
Szabadidejükben pont azt csinálják mit az egyszeri "közkatona", a családjukkal vannak, vagy a hobbijaikkal foglalkoznak.
Szabadidő: szolgálattól, bevetéstől függ. Mo-n az éves szabadságot jogszabály szabályozza.
Legmagasabb rangú tiszt külszolgálatban: akit odavezényelnek, függ a kontingens nagyságától is. Irakban mindkét intervenció idején tábornok volt a főparancsnok.
Én női katona vagyok. Hadnagy is.Ahogy az első válaszoló leírta:vezényelnek,feladatokat oldanak meg stb...
Én hadnagy ként:nekem van egy csapatom akikkel tethelyelre megyünk,papírmunkát olvasunk... Most a kórházakban segítünk. De szokott olyan lenni mikor gyermekotthonban segítünk vagy ahol tudunk!
Nyugodtan írhatsz privátba,ha szeretnél!
Remélem azért tudtam segíteni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!