Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katona lehet aki vérvétel...

Katona lehet aki vérvétel közben elájul?

Figyelt kérdés

Vagy ez azonnali alkalmatlanságot jelez?

A vérvétel közbeni ájulás nem gyávaság jele, hanem van akinek egyszerűen így reagál az idegrendszere.

2020. márc. 27. 11:50
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Akkor vajon komolyabb helyzetben hogy reagál az idegrendszere?
2020. márc. 27. 11:52
 2/10 A kérdező kommentje:

# 1

Nem tudom. De akkor alkalmas vagy nem?

2020. márc. 27. 11:53
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Nem ismerem a követelményeket, de a katonaságnál nem csak bátorságra van szükség. Nem hasznos ha meglövik a bajtársad, ömlik a vér belőle, te meg a kimentése közben elájulsz.
2020. márc. 27. 12:08
 4/10 anonim ***** válasza:
98%
Jelentkezz, aztán majd meglátod. Nem gondolom, hogy ez kizáró ok lenne, végül is a katona dolga nem a vérvétel. Azt a nővérek végzik.
2020. márc. 27. 12:08
 5/10 A kérdező kommentje:

# 3

A vér látványától én nem vagyok rosszul.

Nálam a vérvétel okoz ájulást, de az is csak akkor ha a fejem magasabban van mint a lábam.

Legutóbb mondta a nővér hogy akkor feküdjek fordítva, fejem legyen lenn, lábam fenn, úgy nem ájultam el.

2020. márc. 27. 12:18
 6/10 anonim ***** válasza:
96%
Tavaly nyáron jelentkeztem katonának, nem csak mi újak voltunk ott, hanem olyan emberek is akik már évek óta katonák. Egyik fickót már ugratták katona társai a folyóson, hogy na megint elájulsz? Bement, rosszul is lett, elájult. Leültették folyosón, kicsit ült ott rendbejött, aztán mentek tovább. Kicsivel később találkoztam velük, az ájulós katona cukkolta, azt aki korábban beszólt neki, hogy mi van te meg nem hallasz? A végeredmény az lett, hogy aki rosszul hallott ő alkalmatlan lett, az ájulós nem. Szóval ennyit erről. Persze nagyon sok mindentől függ az alkalmasság. Én például rossz szemem miatt nem lehetnék pilóta, igaz nem is akarok, de csomó más lehetek.
2020. márc. 27. 12:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Simán lehetsz.

Volt olyan kollegank aki a vér bármilyen látványától rosszul lett.

Mai napig dolgozik soforkent.

2020. márc. 27. 13:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Békeharcra.

Egyébként az idegrendszer az ember szerves része. Azzal szokott például gondolkodni is. Vészhelyzetben például.

2020. márc. 27. 14:25
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A férfiak többsége rosszul reagál a vér látványára eleinte, mert nincsenek hozzászokva mint a nők a havi menstruációjuk miatt. Azok a férfiak is akikből később katona vagy éppen sebész orvos lesz.

A vér látványához éppen úgy hozzá lehet szokni mint bármi máshoz. Az orvosi egyetemen is eleinte sokan lesznek rosszul a sebek, betegségek vagy éppen a sérültek, halottak látványa, a vér miatt. Aztán megtanulják többségükben hogy hogyan kezeljék.

Aki katona akar lenni annak nem csak ezt kell megtanulnia. Szerencsés esetben soha nem kell még egy katonának sem vért látnia (persze igen valószínűtlen a kiképzés alatt hogy elkerülje). De ha az illető akarja akkor hozzászoktathatja a szervezetét, pl. menjen el segíteni kórházba betegellátásba. Mindig szükség van beteghordókra akik erősek és fel tudják emelni a betegeket, stb. Közben kérhet segítséget az ápolóktól, hogy szoktassák hozzá fokozatosan a vér látványához.

De otthon is megkezdheti. A vércukor mérésekhez meg kell szúrni az ujjbegyet egy kis eszközzel - ehhez hasonló módon saját ujját megszúrva, persze megfelelő tisztaságot megtartva és a sebet, seb helyét után-előtte fertőtlenítve, rendszeresen "találkozhat" a vérrel, a vérzéssel. Az "idegrendszert" lehet és kell is edzeni, tanítani. Ilyen az amikor a szülők megtanulják hogy bizony, a legbüdösebb kakit is öklendezés nélkül kell letörölni a baba popsijáról, vagy hogy ha a gyerek hány, akkor a szagtól, az öklendezés hangjától ne kezdjenek el ők is hányni.

2020. márc. 27. 15:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen ettől még lehetsz katona. Van olyan aki hentesként dolgozik, de ha vért vesznek tőle akkor elájul, a saját bugyogó vérének a látványát nem bírja.

Feladatkörtől is függ, mondjuk ha "ájulós" vagy akkor nem valószínű hogy csapatszolgálatra kerülsz, de hadtápostól kezdve műszakisig még ezerféle minden lehetsz.

2020. márc. 27. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!