A Szovjetunióban kinek készültek ezek a Kalasnyikovok?
A behajtható válltámasz a méretcsökkentést célját szolgálta. Erre elsősorban a deszantosoknak volt szükségük (ejtőernyősök), vagy pl. a harcjármű személyzetének. Itt írnak erről:
A hagyományos fatusás meg ment pl. a gyalogsági katonáknak.
Ertem, köszönöm a válaszokat!
A fatusás egyébként kényelmesebb lehetett, jobban lehetett vele célozni mint a másikkal?
A teli tusos Ak-47 a gyalogosok számára készült
A vissza hajtható válltámaszos AK-47 vagy AK-63D a deszantosok, harckocsizósok számára hogy a válltámasz visszahajtásával és a rövidebb csővel helyet spóroljanak.
érdekesség hogy a AK-63D-n nincs sín amire a távcsövet lehetett csatlakoztatni mert az eredetileg ejtőernyősöknek készített fegyverről letört volna az egész ha a katona kiugrik a gépből vagy földet ér.
A fatusás volt az alap. AK 47 behajtható báltámasszal nem is létezett. Az már egy "továbbfejlesztett" változat.
És igen. A fatusás változat lényegesen stabilabb.
AMD-65 az már más típus mint a 63...
Nekem elég izmos vállam van, én jobban helyére tudom tenni a fatusást, a behajtható szélesebb, kitáncol sorozat közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!