Lehet főiskolai végzettség nélkül tiszt valaki?
Ma Magyarországon lehet valakiből tiszt főiskola, illetve "altiszt" ( tiszthelyettes ) altiszti iskola nélkül?
Mi a legmagasabb elérhető rendfokozat egy átlagos, középfokú végzettséggel rendelkező személynek?
Illetve a zászlós minek számít: tiszt vagy altiszt?
Anno a sorkatonaságból lehetett, azonban már a 80-as évek végén megszűnt ez a lehetőség.
Tisztnek főiskola, vagy egyetem kell.
A 2#-es egy exkomcsi idióta aki nemtudja hogy mi van napjainkban. nefoglalkozz vele.
Csak fősulival lehetsz tiszt.
"A 2#-es egy exkomcsi idióta aki nemtudja hogy mi van napjainkban"
Ne keverj anyáddal! Én nem voltam kommunista sem de orbánista sem vagyok, viszont 1990-ben mikor szereltem le sorállományú őrmesterként(bizony-bizony le lehetett így szerelni) akkor két kézzel fogdosták a továbbszolgálókat, és egy bunkó kőművesből akár így lehetett főhadnagy vagy százados is, ha átment a rendőrséghez akkor mégegy csillag. Nem kevés rendőr őrnagy kezdte sorállományból továbbszolgáló őrvezetőként. Ha van annyi agyad, hogy a kérdést értelmezd, "Lehet főiskolai végzettség nélkül tiszt valaki?" Lehet! Mert nem mind nyugdíjas még!
90-ben szereltél le. = Full exkomcsi vagy.
A srác valószinüleg nem azt kérdezte hogy 30 évvel ezelőtt mikor még gondolatban sem volt lehetett e valaki tiszt, hanem azt hogy most lehet-e az.
De akkor menj már át másik kérdésekhez és ha valaki megkérdezi Milyen nagy MO hadereje írd már oda hogy 100.000+ fő. Köszi.
"Lehet-e -> Jelenidő -> napjainkban."
Láttad te ezt a megfogalmazást a kérdéseben, hogy MOST? A lehet e kérdésre a válasz az volt, hogy lehet, hisz a rendőri felsővezetés ilyen. Látszik, hogy nem vagy normális, mert szerinted kommunista az a 5 millió fiatal akit elvittek a faxomba katonának anno?
Lehet-e -> Jelen idő. Nem kell hozzá a MOST jelző.
Kommunistaként ilyen nemtanitottak? :O
Tudtommal mellesleg ez egy hadsereg kategória nem rendőrség.
Továbbra is irreleváns amit írkálsz vöröscsillagos barátom.
Az igazság az, hogy kettőnk közül te használsz rondábbnál rondább jelzőket nem én.
Amely külső szemlélőnek pont azt a látszatot kelti hogy kettőnk közül te nem jártad ki a nyócat báttya.
Csal olvasd vissza kettőnk beszélgetését barátom.
Aki egy vitát úgy próbál megnyerni hogy a másikat ilyen-olyan jelzőkkel illeti, az már akkor elvesztette a vitát amikor az elkezdődött.
De sebaj. Gondolom a Kádár rendszer ennyire tanitott meg. Nem baj az. Majd kihuny egyszer a vöröcsillag a szemedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!