Hol tudhatok meg többet a magyar katonaságról?
Egy könyvet írok, amiben a főszereplő katonának áll 2004-ben. Már kutakodtam az interneten, de van néhány kérdés, amire nem találtam választ.
1. - Egy katona mikor kap fegyvertartási engedélyt?
2. - Rá milyen szabályok vonatkoznak? (Gondolom a vizsgálatokra ugyanúgy el kell járnia, de hány évente? Szükséges beszereznie egy fegyverszekrényt? Egyáltalán haza is viheti vagy mindig le kell adni?)
3. - A fokozatok se voltak tiszták a számomra. A kiképzőjük őrnagy vagy milyen tiszt? A kiképzőt ki vezeti? Ezredes?
Esetleg van valamilyen film/anyag/videó bármi, ami összefoglaltan bemutatná egy magyar katona kiképzését?
Miert nem nezed meg? 5 hetes kikepzes utan lehuzod meg a probaidodet es addig is erosited/gyengited a honvedseget :) (toborzoktol varom ezert a penzt! :D)
(egyebkent ebbe jobban bele kene asnod magad, mert fegyvertartasi engedely meg hasonlok nagyon hulye kerdesek, te nem kevered esetleg a rendorokkel?)
Na most kepzeld el, h kapna egy 8 altalanossal vki fegyvertartasit (nem lenezes a suli miatt, meg semmi, de sok erettsegizett, diplomas is van, akitol felni kell loveszeten), mi lenne abbol?
Korabban rendorsegen dolgoztam, en jobbnak tartom a fegyver nelkuli eletet, vaganykodni jo lenne egy fegyver, de en is azt tartom h jobb ez mint amerika h minden hulye kap fegyvert es lovoldozhetnek barkit.
Rendorsegen talan kivalthattam vna, de ezzel a honvedseggel nem hiszem h ki lehet valtani, de en addig orulok mig nem lehet. Meselnek en tobbet de a honvedsegrol, de nem igazan lehet, ha rendszerben lennel akkor meg meg is tapasztalnad a dolgokat.
Legyel te is katona! ;)
A neten sem lehet fent minden. Ajánlom figyelmedbe valamelyik nagyobb könyvtárat egy megyeszékhelyen vagy a fővárosban.
A másik tippem, hogy próbálj interjút kérni egy veterán katonától. Esetleg megpróbálhatsz bejutni látogatásra laktanyába vagy repülőtérre. Nem volna túl nehéz, szoktak lenni ilyen nyílt napok.
Ha katonákról irsz könyvet menj el katonának akkor még okés a könyved... Ha nem mész el tudod ki veszi meg?
Pont senki...
Hol tudhatok meg többet a magyar katonaságról?
Egy könyvet írok, amiben a főszereplő katonának áll 2004-ben. Már kutakodtam az interneten, de van néhány kérdés, amire nem találtam választ.
1. - Nem kap, csak a köteléken belül használhat fegyvert.
2. - evente van fizikai, pszihologiai és eü alkalmassági.
3. - Kiképző az általában altiszt. Őrnagy már inkább törzsfőnöki szint, de minimum századparancsnok.
Köszönöm a válaszokat!
A könyv csak egy része fog a katonaságban zajlani, de a válaszokból elegendő háttértörténetet kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!