Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mennyire látom jól azt, hogy...

Mennyire látom jól azt, hogy a világ hadászati, gazdasági és egyéb történés szempontjából is olyan képet mutat, mint a két világháborút, főleg a második világháborút megelőzőek?

Figyelt kérdés
Néhány éve ezen gondolkodok és gondoltam most itt is megkérdezem,mert amikor barátaimtól és ismerőseimtől kérdeztem ezt,akkor ők is azt mondták,hogy sajnos jól látom ezeket a dolgokat és az a barátom aki nagyon jól ismeri az egész világ és a két világháború történetét azt mondta nekem,hogy nem az a kérdés,hogy ki fog-e törni,hanem hogy mikor és honnan fog elindulni és bevallom a hazámat Magyarországot vezető Orbán Viktor és "barátsága" az Oroszországot jelenleg vezető Putyin-nal az Amerikai Egyesült Államokat vezető Donald Trump,na meg az Orbán Viktornak eddig szimpatikus erősen szélsőjobb oldali Matteo Salvini és az ő hozzáállása a kisebbségekhez is a harmadik világháború kezdetének a kezdetét vetíti elém.

#világháború #III. világháború #harmadik #a harmadik világháború réme
2019. szept. 30. 02:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Kedves Bence!

Köszönöm szépen a választ,egyébként nem ijedtem meg,mivel nem vagyok ijedős.

2019. szept. 30. 23:07
 12/14 anonim ***** válasza:
Háborúk vannak, voltak és valôlószínűleg lesznek is. AZONBAN egy olyan szintű, világháború, mint a második volt kb. esélytelen. És itt nem csak az atombombáról van szó. A mai haditechnika miatt sem lehetne. Oroszok,amcsik, kínaiak ki tudja milyen technológiákat fejlesztgettek ki az elmúlt 70!! év alatt? Gondolj bele '45-ben atombobájuk volt, az akkori tecnológiával megcsinálták, akkor most vajon milyen hadi eszközeik lehetnek? Ők is tudják, hogy itt már nem lenne értelme nekik nagyoknak háborúzni, mert abból mindenki vesztesen jönne ki. Ilyenek, hogy ezek a nagyok pedig valamelyik kis porbafingóval összetűzésbe kerülnek lesznek és kész ezt el kell foagadni, ilyen volt a krími válság is. Mellesleg HA mégis kitörne valami világhàború féleség, szerintem nem hülyeség amit Orbán csinál, hogy próbál nyitni mindkét irányba, mert ha tényleg kitörne ne adj Isten a harmadik világháború az csak is azért lenne mert valamelyik nagyhatalomnak "elgurult a gyógyszere", akkor meg legalább lesz egy másik irány amerre nyitni tudunk.
2019. okt. 3. 07:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem világháború lesz hanem legrosszabb esetben a 19. századihoz hasonló forradalmi hullám, több országban, a jobboldal-baloldal ellentét mentén (egyesek szerint már most "hideg civilháború" van). Ha jövőre Trump nyerni fog, a fél USA fel lesz háborodva. Ha nem ő fog nyerni, akkor a másik fele. Már idén voltak zavargások, robbantgatások. Innen már csak rosszabb lesz.

Ha a britek kilépnek azért lesz náluk csúnya világ gazdaságilag (mert igenis fájni fog, csak a brit kisember is van olyan rövidlátó mint a magyar és nem látja előre a döntések következményét), ha továbbra is húzzák-halasztják a Brexitet akkor meg azért lesz lázongás mert a brit nép akaratát próbálják meg elsunnyogni.

Bevándorláspolitika, környezetvédelem, a közösségi média magánkézben lévő tech-óriásainak befolyása a választási eredményekre, stb. Ezek mind mind olyan frontok ahol jelenleg zajlik a küzdelem.

Egyébként van egy elmélet (Strauss-Howe generáció-elmélet) amely szerint már bőven esedékes lenne egy nagy krízis:

[link]

2019. okt. 7. 10:40
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ezeket az új válaszokat,szeretem amikor érthető és átgondolt válaszokat olvasok,eddig szerintem csak ilyen válaszokat kaptam és remélem később is ha kapok válaszokat,akkor azok is érthetőek és átgondoltak lesznek,mert egy gyerekkori barátommal aki mindig is nagyon okos volt és még mindig nagyon okos a történelem és a társadalom tudományok meg hasonlókban,vele beszéltem meg,hogy nem az a kérdés lesz-e harmadik világháború,hanem hogy mikor fog kitörni,mivel az előjelei már évek óta megvannak meg hasonló dolgok is.
2019. okt. 8. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!