Milyen fogazat számít kizáró oknak az alkalmasságin?
A minap voltam fogorvosnál, tömött egy fogam azt mondta 5 ből 4est adna a fogazatomra. 2 fogamnál látott tűhegynyi szuvasodást amire azt mondta hogy azt még semmiképpen sem bántaná, mivel nagyon pici a szuvas rész.
Amennyiben így megyek az alkalmasságira lehet belőle gondom, ha kérek igazolást hogy kezelés alatt állok azt a két fogamat illetően az elég lehet?
Előre is köszönöm a segítséget!
Petőfi laktanyában van az alkalmassági vizsgáló intézet....
AVI
Szentendrén a központi kiképző bázis van....
Ha a fogaid kezelve vannak, nincsenek rajtuk tűhegynyi lukak sem, akkor alkalmas lehetsz, de egy ismerősömet, pont a tűhegynyi lukaiért hívták vissza vagy 3 xor.
Igazolást hiába viszel, ott tökéletes fogsorral kell megjelenni ( lehet tömött, de kezelt legyen).
egy katona
Nem kell nekik Kecskemétre menni. kecskeméten a missziósok kiképzése van.
Szolnok, Tata pedig a tiszti kiképzések, mert nekik nem szentendrén van.
Petőfi laktanyába elvileg egy nap alatt megvan minden, de ha már a fizikaira nem jut idő, viszahívhatnak egy másik időpontra, nem kell ott aludni.
katona
Nekem miért nem kellett menni Kecskemétre?
katona
Nah én vagyok az értetlenkedő katona, én is tiszthelyettesként kezdtem, Petőfi laktanyában, alkalmassági vizsgálat( ahol később dolgoztam is ), és Szentendrén csak a kiképzés volt, sehova nem kellett mennem Kecskemétre, nekik más miatt kellett menniük, de szerintem ők sem tudják miért, ahogy a válaszokból nézem.
Szóval, ha Petőfi laktanyán túl vagy és állományba vesznek, aláírod a szerződést, utána valamikor mehetsz Szentendrére kiképzésre(majd erről értesítenek, ha aktuális), ha jelentkeztél misszióra, vihetnek Szolnokra, tatára a missziós kiképzésre, de a szentendrein mind katonának túl kell esni.
Én annak idején szintén érettségivel plusz egy alapfokú nyelvvizsgával indítottam, így lettem akkor törzsőrmester ( tiszthelyettes), majd később elvégeztem az egyetemet, így lett belőlem tiszt.
Amíg meg nem történik a kiképzés, addig rendfokozat nélküli katona vagy, azaz honvéd, majd a kiképzés után viselheted a rendfokozatodat.
Egy-két alakulatnál, mint az enyém is, már kiképzés elött viselhettük a rendfokozatot.
Az hogy milyen rendfokozatot kapsz, függ a végezettségedtől, munkában eltöltött éveidtől, korodtól és természetesen attól, hogy milyen beosztást terveznek neked a honvédségénél, pl. ha gépkocsi vezető leszel, nem valószinű, hogy oda kell az ezredesi rendfokozat, hiába van egyetemed pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!