Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Amikor a balkáni háború végén...

Amikor a balkáni háború végén 2006 után amikor a jugoszláv JNA megvolt gyengülve, szinte megsemmisült akkor miért nem foglalták vissza Bácskát?

Figyelt kérdés
Akármikor be bírt volna vonulni a magyar hadsereg. Nekünk volt a legerősebb hadseregünk a régióban, mert a Szovjetek hatalmas kincseket hagytak nekünk amiket modernizálni kellett volna, csak ugye mindent elkövettek hogy a magyar hadsereget lefegyverezzék. Meg az a mantra memt akkor hogy úgysem lenne meg a nemzeti támogatottsága, és mi van ha megerősödik a szerb hadsereg. Legalább is ezt sugalták!

2019. szept. 2. 21:56
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

"hideg háborúba"

Hideg napok. Elírtam.

2019. szept. 4. 17:09
 22/26 anonim ***** válasza:

Senkinek a kedvéért, semmilyen területért és semmilyen felmagasztalt célért nem vagyok hajlandó háborúba menni.

És azt sem hagyom, hogy a gyerekeimet elvigyék.

Az a szemétláda, aki háborút akar, az menjen személyesen és vigye a saját pereputtyát vágóhídra.

2019. szept. 4. 17:33
 23/26 A kérdező kommentje:
Akkor nem lett volna komolyabb háború de most lenne azt beismerem. Nem buzdítok senkit háborúra most. A Szerb-Magyar kapcsolatok sosem voltak ilyen jók, és sok mindent valósítottak meg. Nem ezeket nyírbálnám ki, hanem a szerb ellenzéket, akik magyar ellenesek. Meg nem is ezek voltak akkor mikor volt a balkáni háború meg a szétesés. Csak az ilyen nacionalista hülyegyerekeket nyírnám ki!
2019. szept. 4. 17:40
 24/26 anonim ***** válasza:
84%

# 14/22

A délszláv háborúnak daytonnal lett vége, ami utána volt azt már csak a kisebb része. Felügyelet meg nem csak koszovóban volt, jártam 2000 ben arra, tudom. Horvátországban, Boszniában ott voltak a békefentartó katonák akkor is. De legyen igazad.

2019. szept. 4. 17:41
 25/26 A kérdező kommentje:
De Vajdasagban nem voltak.
2019. szept. 4. 17:43
 26/26 anonim ***** válasza:

"Igen és ezért pedig az akkori vezetés a hibás, mert nem képezte ki jól a magyar katonákat! Azt ne magyarázd be nekem, hogy a szerb hadsereg erősebb lett volna, és felvette volna a versenyt a magyaréval, csak mert voltak harcba. Azt is elvesztették! Már nem is volt hadseregnek nevezhető!!!"

Miért te nem akarod bemesélni, hogy a háború gyerekjáték és olyanok lettek volna az erőviszonyok, mint az Öbölháborúban a koalíciós erők és iraki haderő között.

"Mond ezt a magyar verőknek, mond ezt a Temerini fiúknak, mond ezt azoknak akiket elvittek a Balkáni háború miatt magyarokatőni Horvátországba. Mond ezt azoknak akiknek a rokonait hidegvérrel meggyilkolták, azért a pár ezer szerb miatt amit a hideg háborúba a magyar Katonák még csak nem is ők megöltek!"

Nekem vannak határon túli barátaim, Erdélyből, Felvidékről. Furcsa mód még egyikük sem mondott olyat, hogy azért vernék a magyarokat, mert békében akarnának élni abban az országban, aminek most a részesei, hanem pontosan az ilyen revíziós hangok miatt. Szívesen elnézést kérek itt és változtatom meg az erről kialakult véleményemet, ha tudod cáfolni, hogy ezen dolgokat.

Amúgy a kérdésre még mindig nem válaszoltál.

"A szerbeknek nem is volt már akkor haderejük. A sebeiket nyalogatták! "

A nemlétező szerb haderő mégis volt 212 M-84-se, 15 T72-es, viszonyítási alapon, te harmad ennyi eladatott tank miatt sírsz.

2019. szept. 5. 00:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!