Miért van az, hogy régen hazamentünk, hogy megpofoztak a tanárok még odahaza is kaptunk, ma meg ilyen esetben a tanárt verik meg, miért fordult meg ez a trend vagy mi ez az értékitélet?
Ma mindenki csak azt nézi, hogy mihez van joga. Az hogy mi a kötelessége az senkit sem érdekel.
Régen mindenkinek joga volt hallgatni, ha nem tette akkor kapott mellé két pofont és máris tisztában volt a jogaival.
Gratulálok,remek Stockholm szindrómás lett belőled,sajnos nem vagy egyedül,rengetegen vagytok.
Milyen szülő az,akinek a gyerekét megpofozza egy közszolga,és hazamegy és még otthon ő is pofozkodik?
Amúgy meg,ha én nem verem a gyerekemet más se verje.
Aki gyenge idegzetű ne menjenek tanárnak...
Tanárként és szülőként is úgy gondolom, hogy erőszakkal és megfélelmìtéssel nem lehet eredményt elèrni.
Általános iskolában az egyik tanárom egy agresszív barom volt. Ràborìtotta a padot a diàkra, húzta a lányok haját, erőből tarkón vágta a fiúkat. Ehhez nincsen joga szerintem egy szülőnek és egy tanárnak sem. Örökre eltiltanàm a tanári pályától az ilyeneket.
A tiszteletet nem úgy kell kiérdemelni, hogy szarrà vered a nálad gyengébbet. Természetesen a szülő önbìràskodàsàval sem értek egyet. Nem kéne, hogy eddig fajuljon a dolog.
Átlag gyerek, ha rosszat tesz, akkor egy sima beìràs az ellenőrzőjébe is bőven elég, megtanulja a leckét és otthon is fejmosàst kap. A gond ott van, ha a szülő leszarja és semmilyen következménye nincs otthon akár egy igazgatói figyelmeztetésnek sem.
Sok ilyet láttam, ahol a szülő egyáltalán nem foglalkozik a gyerekkel és így a gyerek számára sincs visszatarto erő, ha megbukik vagy kirúgjàk sem érdekli..
Jó pár éve történt a környékünkön:
Az ügyeletes tanár a fiú wc-ből síró lányhangot hallott. Bent egy 7-8 éves kislányt térdepeltetett, hajánál fogva 2 hasonló korú kisfiú és orális szexre akarták kényszeríteni a könyörgő kislányt. A tanár 1-1 maflás kíséretében kipenderítette a 2 kölköt. Az igazgató behívatta a fiúk szüleit. Az egyik apa megütötte az igazgatót és az ügyeletes tanárt, mondván az ő fiát ne merje senki pofozni. Nos, azóta felnőttek. A pofozkodó apa fia már megjárta a börtönt is. Ott, szerintem durvább dolgok történhetnek...
A 11-es hozzászólóval teljes mértékben egyetértek.
Másrészt ma már szociálisan nem olyan buták az emberek mint 20-30 éve. Már nem kell sokat gondolkodni azon hogy kinek van igaza...
A gyerekek 16 éves korig tankötelesek... nekik kötelező iskolába menni, ezen a verés nem segít.
Viszont lehetne annyi esze a tanárnak, hogy kiküldi az óráról a rossz gyereket azzal a megkötéssel, hogy édes fiam várd meg kinn az óra végét a folyosón. Ha elhagyja az iskolát és elüti az autó háát úgy járt, óraközi szünetekben is elmehet... erre középiskolában nincs kontroll, általános iskolába meg kapacitás nincs általában.
A nevelési célzatú kisebb testi fenyítés helytálló volt régen. Miért? Mert nem voltak azok a kommunikációs utak, alternatív megoldások mint manapság, a rossz kölköket nem lehetett másképp jóra bírni.
Ma már kevésbé elfogadott hisz, ha megfelelően működik a rendszer a neveletlen, beilleszkedésre képtelen gyerekeket elkülönítik a fegyelmezett, tanulni vágyó társaiktól.
A tanároknak viszont sok tekintetben "meg van kötve a keze". Még egy iskolaigazgató is felülbírálhatja a döntéseit, még akkor is ha azok a nevelési elvekkel megegyezőek.
Én 38/f vagyok.
Kikaptam jó párszor. Megérdemeltem.
De az már mindig elkeserített, amikor azt láttam, hogy a tanárok a legpofátlanabb gyerekekkel végül is jóban voltak.
És az is elkeserített hogy amikor valamiért kaptam, akkor a felnőttek, tanárok utána jól összeröhögtek a hátam mögött (többször láttam ezt játék közben).
"Régen mindenkinek joga volt hallgatni, ha nem tette akkor kapott mellé két pofont és máris tisztában volt a jogaival."
az ilyen mondatok tökéletesen megmutatják, mennyire elmaradott a magyar társadalom.
még 2022-ben is nosztalgiázik sok ember, hogy "sorkatonaság így, iskolai pofonok úgy".
1,a problémám az, hogy nem látom, a pofonokat kapó idősebb generáció bármiben is jobb lenne a pofázáson kívül.
2, jobbára olyanoktól hallom, akik kövérek, nem beszélnek nyelvet és nincs semmi piacképes tudásuk, ergo nehezen tartanak lépést a mai világgal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!