A Bukás - Hitler Utolsó Napjai című film nézése közben ti sajnáltátok Hitlert?
Én igen.
Nem vagyok náci, de Hitler a brutális tulajdonságaitól eltekintve nagyon művelt, filozófikus ember volt.
Volt egy víziója egy alternatív társadalomról, jól látszik pl. azon jelenetekben amikben Speer-nek az építésznek mutatja a maketten, hogy hogyan nézne ki Germánia, az újjáépített Berlin, mint az egész Világ új Fővárosa, miközben talán neki is motoszkál a fejében, hogy ez úgy sem fog létrejönni, mert a szovjetek és az amcsik hamarosan betörnek. Látszik is rajta a rejtett idegessége, ahogy remeg a keze, nagy önkontroll kellett ahhoz, hogy ilyen helyzetben is civilizáltan viselkedjen és csak ennyi jelét adja egyre jobban eluralkodó pánikjának.
Amikor a ruszkik már Berlin keleti kerületeiben járnak, már Hitler is nem létező hadosztályokról beszél, és Steiner-ről, aki a valóságban rég megfutamodott. Dacára az elveinek, Hitler sokkal civilizáltabb embernek mutatkozik, mint az amcsik vagy akár a szovjetek, egy vérbeli európai értelmiséginek.
Kérdező ha előadok egy szép beszédet arról hogy miért kéne kiírtani a teljes rokonságodat, akkor engem is nagyon sajnálni fogsz ha utána elbukok? De csak miután meghaltál.
Butaságokat beszélsz, menjél oszt sz*pd le a hitleredet ha annyira tetszik. Ostoba kis f*s.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!