Hogyan lehetne elérni, hogy Budapesten Freddie Mercuryról neveznek el utcát, teret, vagy a tervezett új csepeli Duna hidat? Vagy szobrot állítsanak neki mint Bud Spencernek?
Külföldiekről általában akkor szoktak utcát elnevezni, ha tett valamit Magyarországért (lásd Elvis Presley, aki kiállt az 56-os forradalom mellett), vagy valami vallási figura (Kálvin, II. János Pál, szentek, stb.) Freddie-nél nem tudom, volt-e ilyen, azt tudom, hogy járt itt, lehet, hogy adakozott is kórháznak vagy árva gyereknek vagy ilyesmi, de ezt majdnem minden sztár megteszi és ennyi utca nincs.
A szobor egyszerűbb dolog, szerintem ha valaki meghirdetne egy közadakozást és megnyerne egy szobrászt az ügynek, akkor biztos lenne olyan önkormányzat, ami megadja rá az engedélyt, hogy felállítsák valahol.
A szobor tényleg jó ötlet lenne, jól mondta az első. A másik kettő válaszolóról inkább nem is mondok semmit. Érthető, hogy így beszélnek Freddiről, mert tudják, hogy ők sose fognak annyi sikert elérni mint Freddie, és belőlük sose lesz legenda. :D Szóval persze, hogy irigyek amiért Freddie halála után több évtizeddel is még mindig róla beszélnek az emberek és a világ 99%-a imádja őt. És ez így is lesz még egy darabig, mert mint mondtam ő egy legenda és a legendák sose halnak meg. :)
Amúgy én nagyon támogatnám a szobor ötletet! Jó lenne! :)
4
"a világ 99%-a imádja", "legenda" ?
De mi köze Magyarországhoz vagy Budapesthez, vagy a Dunához? Esetleg Csepelhez?
És? Ha minden lefelé csúszó bandának, akik busás PÉNZÉRT sziveskedtek elfáradni hozzánk EGYSZER, mi adnánk egy ÉVEKIG -amíg a tiltakozók miatt át nem neveznék- utcát-hidat, akkor lenne nagy hercehurca örökre.
És a zenekar többi tagjának is utcát kéne adni?
Bár, ha a máig meghagyott kommunista utcaneveket nézem, nem csoda, ha valaki szívesebben lakna a Szamuely utca helyett akár még Mercury utcában is.
Csak kérdezem, hol máshol van erről a valakiről utca elnevezve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!