Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Létezhet addig demokrácia egy...

Létezhet addig demokrácia egy országban, amíg nincs egy erőteljes, összetartó ellenzék, amiből Magyarországon jelenleg nincs?

Figyelt kérdés
2019. márc. 21. 23:29
 1/2 anonim ***** válasza:
42%
A demokrácia egy nagyon relatív dolog, főleg a mai világban. A hazai ellenzék pedig bohócok gyülekezete, legalábbis igencsak ezt a benyomást keltik bennem. Én személy szerint nem szavazok, mert nem akarok utána a lelkiismeretemmel szembesülni hogy bárkinek is hozzájárultam volna a törvénytelen meggazdagodásához. Figyelj, ez egy olyan ország ahol a birkáknak nem mindegy hogy a farkas vagy a medve falja fel őket, mert azt hiszik hogy mennyivel másabb lenne ha a másik lenne hatalmon. Zsidesz, Soros bérenc, Kádárista, mindenféle nyavalyával dobálóznak ezek a szerencsétlenek és próbálják elhitetni másokkal hogy ők mennyire okosak, de arra nem jut elég agysejt hogy rájöjjön arra hogy mindegy ki van megválasztva mi akkor is ráfázunk. Én őszintén csodálom hogy még tartja magát az ország. Demokrácia van, de nem működik, mert arra a magyar még nem jött rá, hogy egy csoport nyakkendős nem fogja megváltani számukra a világot. Nem az ellenzékben nincs összefogás, hanem az emberekben. Egymás torkának esnek a legkisebb sérelemért vagy nézeteltérésért és soha nem ismerik be azt ha hibáznak, hanem csak ujjal mutogatnak és köpködnek. Üdv Magyarországon, ahol a magát magyarnak nevező tanulatlan, rosszakaratú, bégető nyáj éli a mindennapját. Nem akkor lesz itt változás ha más lopja a pénzünket, hanem akkor amikor hallani lehet olyan mondatokat a magyartól hogy "az én hibám volt, dolgozzuk ki együtt", "tévedtem, neked volt igazad", "ebben és ebben nem értek egyet, szerintem ez és ez lenne jobb ötlet, örülnék ha ezt megbeszélnénk"
2019. márc. 21. 23:59
 2/2 anonim ***** válasza:

Inkább megfordítom:

Létrejöhet -e egy erőteljes összetartó ellenzék Magyarországon amíg nincs demokrácia az országban?

A kérdésben alapvető logikátlanság van.

Hiszen ha azt állítod hogy erőtlen az ellenzék, akkor a demokrácia állapotáért nem ő tehető felelőssé, hiszen akkor nem tud hatni a demokráciára.

Az hogy a Fidesz hatalom személyesen Orbán Viktor a 2/3-os fölénnyel milyen aktuális változtatásokat szab bele az általa összeszabott Alaptörvénybe és a sarkalatos (2/3-os) törvényekbe na az alapvetően kihat a demokrácia állapotára.

Az hogy az ellenzék erőtlen széjjeltartó, az alapvetően az elnyomásából következő tény, mivel állandó zaklatásnak van kitéve a parlamentben (fizetésmegvonások bírságok által), a sajtóban (közmédiában nincs megszólalási lehetősége egyáltalán) az Állami Számvevőszék által ahol gyakorlatilag a teljes támogatásmegvonás réme lebeg a szemük előtt sorozatos vizsgálatok által.

Másfelől ez több helyről írták hogy a Fidesz alvó ügynökei is ott lebzselnek az ellenzék padsoraiban, elég csak megosztani az ellenzéket vagy visszahúzni egy -egy jó ötletét és máris erőtlennek tűnhet belülről bomlasztva.

2019. márc. 22. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!