Magyarországon miért nincsenek normálisan, kemény végigvitt sztrájkok mint pl. Franciaországban?
A munkaerőhiány is adott a sztrájkolásokhoz. Itt a lehetőség jobb körülményeket kiharcolni. A tőkés nem fog csak úgy puszira jobb fizetést adni.
MIért nincsenek nálunk sztrájkok?
Kérlek ne gyertek azzal a marhasággal hogy féltik az állásukat a dolgozók, amikor 2 nap alatt lehet munkát találni a mai Magyarországon...
Meg amúgyis...ha mindenki sztrájkol mondjuk egy gyárban, akkor inkább a tőkés is igyekszik megegyezni minél gyorsabban a dolgozókkal. Simán produktív lehetne.
1, Annyira nem könnyű munkát találni még most sem. A legtöbb be nem töltött állás olyan helyről szól, ahol nettó 130-at fizetnek havi 250-300 óra munkáért és úgy bánnak az alkalmazottakkal, mint a szódás a lovaival.
2, A magyarok soha nem voltak sztrájkolós nép. Inkább egymást gáncsolgatják a munkahelyeken, hogy benyaljanak vele a főnöknek, de egymásért soha nem állnának ki. Én már befürödtem ezzel párszor, hogy megindultam, aztán mindenki kihátrált mögülem, szóval tudom, hogy miről beszélek.
Azért, mert itthon mások a körülmények. Anyámék csak annyit kértek volna az összeszerelőgyártól, hogy Ózdon is kifizessenek annyit, mint a hatvani gyárban. Tudod mi volt a főnökség reakciója? Majdnem az egész részleget bezáratták.
Budapesten meg az ilyen helyeken lehet találsz 2 nap alatt munkát, de máshol örülnek, ha 2 hónap alatt találnak. Ezt használják ki a gyárak, nem hiába a szegényebb régiókba épülnek.
ma 11:21
Pont amit irtál. Van szakszervezet, sok tag és kiállnak egymásért, akkor a hatvaniban is sztrájk mellé állni, a kollégák érdekében. Egy kisebb elszigetelt csoport soha nem ér el semmit. Mi országosan voltunk úgy 6 ezren és valahol valami nem volt jó, akkor minimum 5500-an sztrájkoltak, ha az ország másik felén dolgoztak, laktak akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!