Élnétek egy ilyen utópisztikus országban? A jövőben van ilyesmire esély? Szingliország!
Egy olyan ország,ahová kizárólag 18 éven felüliek laknak majd.
Nem csak kimondottan szinglik léphetnének be,viszont nem lenne házasság,család,ezért nem járnának előjogok.
Kizárólag az egyén teljesítménye számít.
Bárki beléphet az országba,és bárki kiléphet az országból.
Nincsenek segélyek,nincs,mivel gyerekek sincsenek.
Egy a cél,minél nagyobb profit és jólét.
Ha valaki megunja ezt az életet,kiégett a jóléttől visszatérhet oda,ahonnan jött.
Értem a kérdésedet.
Szóval arra vagy kíváncsi, hogy akar-e valaki olyan országban élni aminek nincsen múltja - hiszen nincsenek benne családok. Nincs jövője, hiszen vagy meghal egyedül a benne élő vagy ha gyereket akar, akkor elmegy. És csak élősködik másokon, mert nem költ a saját állampolgárai felnevelésére, taníttatására sem, csak elveszi, használja azt amit más fizetett ki.
Lehet csinálni ilyen országot (elméletben) de akkor a többi ország joggal fogja megkövetelni az ide beköltözőktől hogy fizessék ki neki a felnevelésük, oktatásuk, egészségügyi ellátásuk költségeit, kamatostul - majd ha vissza akarnak térni akkor többszörös adó és járulékfizetéssel hozzák be a lemaradásukat, ami azzal keletkezett a többi állampolgárhoz képest, hogy nem ott fizettek adót, nem vettek részt az ország működtetésében, építésében, csak használni akarják.
"Egy a cél,minél nagyobb profit és jólét."
Na ez a kettő nem jár jegyben!
Nem értem miben különbözik ez attól,ha mondjuk ma valaki kimegy dolgozni és nyugdíjas éveire tér haza.
Itthon költi el a nyugdíját.
Ha meg valaki családot akar,akkor is jár neki a segély,ha fiatalon,ha idősebbek teszi.
Elmegy egy olyan országba,ahol hamarabb megalapozza az egzisztenciáját.
"Lehet csinálni ilyen országot (elméletben) de akkor a többi ország joggal fogja megkövetelni az ide beköltözőktől hogy fizessék ki neki a felnevelésük, oktatásuk, egészségügyi ellátásuk költségeit, kamatostul - majd ha vissza akarnak térni akkor többszörös adó és járulékfizetéssel hozzák be a lemaradásukat, ami azzal keletkezett a többi állampolgárhoz képest, hogy nem ott fizettek adót, nem vettek részt az ország működtetésében, építésében, csak használni akarják."
A határok most is nyitottak.
Most is ki lehet vándorolni,így nem értem az összefüggést.
Minden országban más törvények vannak,és mindenki oda vándorolhat ki,ahol neki a legszimpatikusabb.
Sokkal nagyobb lenne a jólét,mivel nincsenek egy ilyen világban olyan csoportok,akik viszik a pénzt.
18 év felett max felsőoktatás van,így nincs óvoda,általános,középiskola.
Az orvosi ellátásban is olyanok részesülnek,akik befizetők,így nagyobb a színvonala az ellátásnak.
Vélhetően kevesebb idős ember maradna egy világban,mert idővel családot akarnának,így ők nem szorulnának rá az egészségügyi ellátórendszerre.
Valószínűleg egy ilyen országban leginkább a 18-40 közötti korosztály élne,akik viszonylag egészségesek.
"Az orvosi ellátásban is olyanok részesülnek,akik befizetők,így nagyobb a színvonala az ellátásnak.
Vélhetően kevesebb idős ember maradna egy világban,mert idővel családot akarnának,így ők nem szorulnának rá az egészségügyi ellátórendszerre.
Valószínűleg egy ilyen országban leginkább a 18-40 közötti korosztály élne,akik viszonylag egészségesek."
Szerintem 40+ után legyen kötelező az eutanázia.
Kretén!
Nem értem.
Aki egy ilyen helyen élne,idős korára bőven tudna félretenni.
A jelenlegi nyugdíjrendszer amúgy is összefog omlani a jövőben és magánnyugdíjrendszer lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!