Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti is úgy érzitek hogy ha a...

Ti is úgy érzitek hogy ha a Miniszterelnök Úr repülővel mehet a focimeccsekre, a kormányközeli tőkés pénzéből, az kicsit olyan mintha mi is azzal mehetnénk?

Figyelt kérdés
[link]
2018. szept. 24. 18:04
1 2
 11/16 tgt ***** válasza:
55%

Egyrészt én nem fizetek albiért, hanem nekem fizetnek a bérlőim.

Másrészt nem egy fapados repülőre kapott ajándék jegyet, hanem egy 60 millió dolláros luxusgépre, ami így néz ki: [link]

Ezt hívhatjuk nyugodtan lekötelező jellegű ajándéknak.

2018. szept. 24. 23:16
 12/16 anonim ***** válasza:
57%

Lakásokat adsz ki? Ne viccelj! Akkor teljesen indokolatlan az epebajos ellenzékit játszanod, mert nagyon megtalálod a számításod minden kormány alatt!

Én nem tudom, hogy mennyibe kerül az a repülő, amivel én szoktam utazni, de gondolom 60 millió dollárnál egy hangyányival több. És az esetek 90%-ban nem én fizetem a jegyet, hanem más. Sőt, a szállodámat és a teljes ellátásomat is. Dacára annak, hogy amiért utazom az összevissza tán 16 órát vesz igénybe, én pedig 4-5 napot vagyok ott. Ennek ellenére nem érzem, hogy bárkinek is a lekötelezettje lennék, vagy tartozom, esetleg adóznom kellene utána. (Félreértés ne essék, nem qrva vagyok!:D)

2018. szept. 24. 23:30
 13/16 tgt ***** válasza:
51%

Gondolom, te nem egy 14 férőhelyes luxusgéppel utazol, hanem nagy utasszállítóval. Az nyilván drágább, mint ez a kisgép. De attól ez még drágának számít.

Az, hogy kitől, milyen ajándékot kapsz, a te dolgod. Hogy ezért senki nem vár el semmit tőled, ennek biztos van oka, de ez is a te dolgod. Ahogy az is, hogy fizetsz-e adót. Ha nem fizetsz, pedig kéne, lelked rajta.

De egy miniszterelnök nem teheti meg, hogy adót csal, ezt biztos te is megérted. Hogy nézne már az ki, hogy az ország első embere nem tartja be a törvényeket.

Azt pedig kár tovább ragoznunk, hogy ha hatalomban lévő ember nagy értékű ajándékot kap egy vállalkozótól, akinek állami megrendelésekből is van nem kevés bevétele, az felveti a lekötelezés gyanúját. Enyhén szólva.

2018. szept. 25. 00:00
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Mondok egy érdekességet, mindenki szűrje le belőle, amit akar.

Orvos kap egy gyógyszerismertetőt, akkor annak értéke nem haladhatja meg a 3900 ft-ot (ez régebbi adat, azóta talán változott). Ezt azért vezették be, hogy ne lehessen megvesztegetni az orvost, hogy bizonyos készítményeket előnyben részesítsen.

2018. szept. 25. 06:05
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

#14-esnek igaza van.

Ráadásul meg van adva, hogy a vagyonnyilatkozatban milyen érték feletti ajándékokat kell bevallani (ha valaki kikeresi ezt a határt, megköszönöm).

Van olyan,aki szerint jövőre beleírja a vagyonnyilatkozatába OV a repülgetéseket?

2018. szept. 25. 08:53
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

#15 Ha be is írja, történik bármi?

Amúgy meg el se fogadhat semmilyen ajándékot, ami a munkavégzésében befolyásolhatja.

[link]

De a vagyonnyilatkozatban a kötelező legkisebb munkabér (138 ezer) 10 illetve 20-szorosát meghaladó tételeket kell feltüntetni. Akkor is, ha azok az egy háztartásban élő hozzátartozó nevéhez köthető. Bármilyen pénzmozgás, vagyontárgy...

[link]

2018. szept. 25. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!