10 éve sokkal nagyobb biztonság volt, kevesebb drogos, hajléktalan, igénytelen ember. Miért?
Amikor tini voltam, kb 10-15 éve, sokkal de sokkal jobb volt a közbiztonság.
Egész egyszerűen nem lehetett ilyen sok rablásról hallani, mint most.
Drogos tizede annyi volt.
Talán hajléktalan is kevesebb.
Igénytelen kinézetű ember pláne kevesebb.
Mik a politikai, társadalmi okai ennek?
Szűkebb lakókörnyezetemben mindenképp, de alapvetően egész Budapesttel kapcsolatban ez a meglátásom.
Kozmetikázott statisztikák kellenének?
Ez a negatív változás nemcsak itthon de például Bécsben is megfigyelhető.
A kérdezőnek igaza van, valóban igénytelenebbek lettek az emberek.
Valahol lehetett olyat olvasni hogy a globális felmelegedés okozza.
Budapesten azért lett több hajléktalan mert a turizmus miatt felmentek az ingatlanárak, de a munkabérek nem növekedtek annyit, ezért sokan nem tudták fizetni többé az albérletet.
A drogpiac meg átalakult. A 8. kerületből átkerült Kőbányába az alvilág, mert az messzebb van a belvárostól és az a rész gettósodik.
Tévedsz, nem így volt 10 éve.
Csak tiniként nem figyeltél fel azokra a hírekre amik a bűnözésről szólnak, nem vetted észre az utcán a hajléktalanokat és nem figyeltél oda a drogosokra.
A közbiztonság rosszabb volt és hajléktalan is több volt az utcákon. Általában. Ettől még lehet, hogy ott ahol te szoktál járni éppen rosszabb lett a helyzet.
Most se olvasom jobban a híreket, mint akkor.
Tinikéng szerintem még jobban figyelhettem az utcán a környezetemre, mint most
Most ezt így bemondásra, a te szűkebb környezeted alapján, az egykori tini önmagad és a mai megfigyeléseid nyomán, vegyük ténynek, hogy most rosszabb a közbiztonság?
Szerintem meg jobb. És nem voltam már tini 20 éve sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!