Akik Orbánt hibáztatják, amiért nem élünk nyugat-európai színvonalon, azok néha felteszik maguknak a kérdést, hogy ők vajon mit tettek annak érdekében, hogy az ország előrébb jusson?
Igen, húzom az igát, mint az ökör és nem lopok ezermilliárdokat.
Örülök, hogy segíthettem.
Mit tesznek?
Dolgoznak napi 8-12 órát,és a fizetésük felét leadózzák!
Mondjuk ennyit tesznek!
És nem ők kérik,hogy vidékre minimálbéres bérkínálattal legyenek itt összeszerelő üzemek!
Általában semmit.
A 2. válaszoló például 30 évesen életében nem dolgozott.
A többi is ráment valami minimálbéres állásra, aztán várja a megváltást.
Nyugatnak azért megy jól, mert alap az átlag németnek, hogy minimum diploma.
Itt az érettségi is már luxus, szakma ydiploma végképp.
Ha mégis leesik valami, tuti hogy egy piacképtelen, huszadrangú szar.
Így nem lehet haladni.
Igen? És azt amúgy vágod, hogy sikeres országokban kapitalizmus és piacgazdaság van, nem állami kontroll tervgazdasággal? A privatizáció teljesen normális volt, az nem stimmelt, hogy aprópénzért osztogatták szét az állami tulajdont. De még ez sem jelentette azt, hogy teljesen reménytelenné vált mindent, mert 2010-től kezdve valamilyen pénzekből csak multimilliárdossá váltak a fideszes körök.
Gondolom ugyan azt mint mindenki más. Napi 10-15 órát dolgozom, nem látom a családom p*csa pénzért, annyi pénzért, hogy épp tudjak a gyereknek venni egy nyomorult csokit még. Természetesen hó végére nemhogy félretenni nem tudunk, de van 1-2-3 nap amikor konkrétan nincsen pénzünk.
Egy Német egyszer azt mondta nekem, hogy ha nincs pénzed miért nem dolgozol? Elmondtam neki mit csinálok, és kinevetett. Nem rosszindulatból, hanem mert nem hitte el. Elmondtam neki még egyszer, és gyerekek..látnotok kellett volna azt az arcot amit vágott. Döbbenet, sajnálat, kétségbeesés. Na ezen meg én röhögtem egy jót, mi így élünk. Viva la hungária
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!