Miért nem lehet a szocializmust és a kapitalizmust kombinálni?
A versenyt pedig arra értem, hogy fel tudsz mutatni diplomát, tudást, tapasztalatot, kapcsolati tőkét stb.
Ha nem felelsz meg a munkáltatónak, éhen döglesz.
"Pont ez az, hogy ha nem szállok be a versenybe, nem szerzek mérnöki/orvosi/közgazdász stb diplomát, nem indítok vállalkozást, akkor azért kell eljárnom dolgozni, hogy ne haljak éhen meg be tudjam fizetni az államnak a szarságokat."
Hát azért, ma sok szakmával messze többet keresel, mint amennyi a mindennapi megélhetéshez szükséges.
Valamilyen szinten össze van kutyulva, főleg Európában. Az állam ugyanis sok adót szed, szocális alapú támogatásokat ad, beleszól a gazdaságba, munkahelyeket teremt...
Az amúgy nem igaz hogy a társadalom FELE munka nélkül dőzsöl. Ezt nem tudom honnan veszed.
Kérdező,ahhoz normális emberek kellenek.
Svédországban szociális érzékeny,magas empátiakészséggel rendelkező emberek élnek.
Magyarországon alacsony érzelmi intelligenciájú a többség,szociáldarwinista,felfelé nyalok,lefelé taposok típusú emberek vannak többségben.
Vannak,akiket kifejezetten örömmel tölt,ha látja,hogy másoknak sz-r,mert ettől többnek érzi magát.
A kapitalizmus a szabad versenyről szól, arról, hogy a saját egyéni képességeid segítségével a legnagyobb eredményeket érd el.
A szocializmus lényege, hogy a közösség tagjai szolidaritást vállalnak egymással, akinek több van az ad a szegényebbnek, kvázi lemond az előnyéről vele szemben.
A két rendszer elvileg összeegyeztethetetlen, mivel egymás ellentétei. A gyakorlatban az állam tölti be a mérleg nyelvének szerepét, ám mivel az államot is egyéni érdekek szerint működő emberek működtetik (szentek pedig nincsenek), így a tényleges egyensúly soha nem valósulhat meg.
Mondj már pár nyugati családot, amelyik Keletre emigrált!
Én csak kettőt tudok, a hülye Merkelék, még volt valami zenész, aki bele.uzult az NDK - ba.
Ellenkező irányú mozgás meg volt szarásig.
Kína gazdasági lendülete idővel lanyhulni fog, később várhatóan India fogja átvenni a szerepét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!