Miért nem volt választható, a 2018. évi 12. 000 forintos rezsi támogatás?
Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy az Orbán kormány egyszeri 12.000 forintos rezsi támogatást adott a magyar családoknak. Ez még rendben is lenne, és ez egy jó dolog! Csak hogy az Orbán kormány mindenkinek egységesn a gáz számlában adta a 12.000 Ft-os támogatást. Ami szerintem már, igen csak problémás, és nagy gáz. Ugyanis nem mindenki gázzal fűt! Például én is távfütéses lakásban élek! A távfűtő művek fűt, és a távűtéssel van a meleg víz is. Évenkénti el számolás van a táv fűtés esetén is. Ez azt jelenti, hogy június 1.-től következő év április 30.-ig havonta jön a számla ami havi általányban 15.000 Ft/hó. Majd minden év májuában jön az éves el számoló számla. Ami idén 2018.-ban nekem 26.900 Ft. Van gázom is. De gáz számlám negyed évete érkezik, azaz 3 havonta, és 3 havonta 4.100 Ft / negyed év. Ez ilyen kevés mert a gázt csak főzésre tudjuk használni, mivel a lákásban csak egy daarb gáztűzhely van, ami főzésre és sűtésre van használva. Sem gáz kovektor nincs, sem pedig egyéb gáz késtülék nincs alakásban, a gáztűzhelyen kívűl. Na már most éppen ezért is aktuális a kérédsem. És egyben fel is háborító. Jó - jó hogy adják, a 12.000 Ft-ot. De miért épp csak a gáz számlába, és miért ne volt választható, hogy például a távhő számlába?! Mert ha választható lett volna akkor én a távhő éves elszámlásba raktam volna bele, és akkor így nem 26.900 Ft lenne hanem csak 14.900 Ft lenne az éves tvhő számlám. Így meg számomra haszna vehetettlen, és értellmetlen. Mert így is ki kell fizetnem egy összegbe a 26.900 Ft-ot. Hogy ez miért probléma nekem? Azért mert kis jövedelmű vagyok! - [link] 2018. máj. 29. 10:46
11/13 anonim válasza:
Az éves elszámolódból le se vehették, mivel a rendelet szerint az áprilisban kiállított számlából kell levonni. Az, hogy a te távhőszolgáltatód nem tette ezt meg, nem a rendelet hibája, hívd fel őket telefonon és kérdezd meg, mi a túró van.
12/13 anonim válasza:
Amúgy meg nem viccből vagy sértő szándékkal linkeltem be a dolgokat, hanem segítségül, de ha valaki egy váratlan ajándékból is problémát tud magának generálni, azon nehéz segíteni.
13/13 anonim válasza:
"Távhős lakásban élek, és semmit nem vettek le a gázról. Még mindig a Gáz számlán van a támogatás!"
Most akkor, hogy is van ez ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!