Mi pontosan a különbség a háború, a polgárháború, a népirtás és a forradalom között?
Háború-Nemzetek nemzetek ellen hadakoznak
Polgárháború-Egy országon belül egy nemzet irtsa egymást
Forradalom- "Fegyveres hatalomátvétel, amelynek során a politikai-gazdasági hatalomból kiszorított társadalmi csoportok vagy osztályok megszerzik az irányítást."(nem tudtam körülírni)
Népirtás-Amikor egy országon belül a bennszülötteket szánt szándékkal kiirtsák
Háború: Országok harcolnak egymással.
Polgárháború: Egy ország csoportjai harcolnak egymással.
Népirtás: Egy adott csoportot legyilkolnak.
Forradalom: Egy ország rendszerének megdöntésére irányuló harc.
De ahogy írtad, a lényeg az, hogy fegyverrel a másik életére törnek, csak a résztvevők és a céljaik mások.
Ha semlegesek vagyunk, akkor háború vagy polgárháború, attól függően, hogy két ország között, avagy egy ország polgárainak két csoportja között zajlik.
Ha gyűlölni kell a győztest, akkor népirtás. Ha szeretni kell, akkor forradalom.
Háború : mikor két vagy több ország hadakozik fegyeveresen a társadalmi helyzet / fizetőképtelnség (hitel vagy más pénzbeni nem visszafizetés) /politikai összetűzés/nem egyező gondolatok /stb. miatt.
Pl. Ausztria megtámadja Magyarországot.
Polgárháború : egy államban v. országban különböző népcsoport/gondolatmenetű ember fegyveres hadakozása.
Pl. Oroszország 1917.: a vörösök és fehérek csatái.
Amerikai Polgárháború
Népirtás : amikor egy népcsoportot üldöz és gyilkol le más népcsoport(ok).
Pl. Holokauszt (zsidók és cigányok üldözése)
Azt még nem találtam meg, de remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!