Miért ilyen irdatlanul magasak a ponthatárok az egyetemeken, itt már csak a gazdagok tanulhatnak?
Figyelt kérdés
2018. febr. 19. 21:17
1/13 anonim válasza:
Ha még egy felvételit sem tudsz eredményesen megírni, akkor az esélyeid, hogy elvégezd az egyetemet, hogy is mondjam, annyi mint a hóembernek a sivatagban.
3/13 anonim válasza:
Mert mindenki egyetemista akar lenni, nem pedig pl szakmunkás.
4/13 anonim válasza:
Mire gondolsz pontosan? Melyik egyetem, mely szakirány?
6/13 anonim válasza:
Mindenhol van állami ösztöndíjas képzés, és sok helyen oda is rohadt alacsony a ponthatár (280, túl sok egyetem indít képzést).
Most is felkellene emelni a ponthatárt 340-re.
7/13 anonim válasza:
Nem a gazdagok,hanem nem kell a sok hulye diplomas,mert szakmunkasbol egyre kevesebb van...Ezert van a magas ponthatar,hogy csak az okosak jarjanak fosulira,egyetemre,meg akinek van penze.A tobbi meg menjen szakmunkasnakNagyon helyes mert tenyleg rengeteg a hulye diplomas mar,de lassan ember nem lesz aki a villanyt szerelje...
8/13 anonim válasza:
Hát ez pont nem annak a kérdése. Egyszerűen a 280 pontot a hülye is összeszedi. Ha neked nem megy -mert pl csesztél tanulni a középiskolai éveid során egy durván 3,8-as átlagér- akkor nincs is... ja hát várj! Ott van még a duplázás is, ugye? Nahát... nem is kellenek jó tanulmányi eredmények, elég ha az érettségik napján bebizonyítod, alkalmas vagy a felsőoktatásba kerülésre.
Bár gyanítom, te annak örülnél ha nem lenne minimum pont, és minden ingyenes lenne...
9/13 A kérdező kommentje:
Szerintem meg nem az érettségi százaléktól számít hogy ki az okos
2018. febr. 19. 22:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!