Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek ha Hitler meghal...

Szerintetek ha Hitler meghal a vh. Kozepen, ki lett volna a az utóda?

Figyelt kérdés
2018. febr. 10. 01:56
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Himmler és Göring között tört volna ki hatalmi harc. Bormann és Speer is esélyes lett volna a végső szakaszban. De mögöttük nem állt volna fegyveres erő, szóval szerintem nem jöttek volna ki győztesként a dologból. Elképzelhető lett volna bizonnos hatalommegosztás, mint a trimvirátusoknál (pl más a pártvezető, más a kancellár, más az effektív katonai vezető). Mondjuk Göring vitte volna tovább a háború vezetését, de Himmler a pártelnök.
2018. febr. 10. 02:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Amikor megölte magát akkor Goebbels vette át a kancellár posztot, nyilván akkor már mindegy volt az egész, szóval ez csak egy tipp. A másik tippem, hogy belső hatalmi harcok lettek volna és a nyertes kiirtja az ellenfeleit. Természetesen ezek csak elméletek, sosem tudjuk meg már, de én a második verzióra szavazok, az egyik tábor vezetője szerintem Himmler lett volna, viszont Göring is elég nárcisztikus és opportunista volt. Nem lett volna egyszerű helyzet, annyi biztos, az is lehet, hogy ebbe belebuktak volna teljesen. Túl sok a változó :D
2018. febr. 10. 02:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen, a kettessel egyetértek.

Göbbels, Göring, Himmler, Bormann mind esélyesek lettek volna, de a hadsereg vezetői is megragadhatták volna a hatalmat, mert a legtöbben közülük nem szerették a nácikat.

Szerintem erre nem is volt igazán tervük, mivel nem tudták elképzelni, hogy Hitlerrel történhet valami.

2018. febr. 10. 12:29
 4/6 A kérdező kommentje:
És ha kitör a polgarhaboru, Göringnek lett volna esélye Himmler ellen? Máshogy mondva Gestapo és Luftwaffe az SS ellen?. Bár nem is biztos hogy minden emberuk követte volna őket.
2018. febr. 10. 16:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy odáig fajult volna a dolog, hogy a légierő SS hadosztályokat bombázott volna. Ezeket finomabb eszközökkel (zsarolásokkal, szövetkezésekkel) intézték volna el. Érdemes tanulmányozni ez ügyben az SZKP történetét.
2018. febr. 10. 16:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem Göring, ő volt a 2. legerősebb ember, bár nem tudom, miért, nem volt egy szimpatikus alak, mindenféle drágaságot gyűjtögetett, drága ruhákban járt, nem volt a leghűségesebb, legnácibb típus. Ha ő nincs, akkor talán Himmler vagy Goebbels. Őket is nagyon szerette a Führer, ők igazi nemzetiszocialiták voltak. Nem lett volna háború, civilizáltan megválasztották volna az új vezetőt. Már bocs, de nem állatok voltak, mint a komcsik, és nem 1000 évvel ezelőtt járunk.
2018. febr. 21. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!