Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Most akkor rossz a magyar...

Most akkor rossz a magyar oktatási rendszer vagy nem?

Figyelt kérdés

2018. febr. 4. 22:14
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Hát igen csak lexikális tudást ad ez a büdös magyar rendszer
2018. febr. 4. 22:50
 12/23 anonim ***** válasza:
90%

A középiskolai és általánosiskolai szerintem a hiresztelésekkel ellentétben nem annyira (!) rossz. A legnagyobb hibáját, a diákok túlterhelését lényegében minimális munkával és nulla pénz befektetéssel orvosolni lehetne.

Amivel ezerszer nagyobb baj van és nem is értem miért nem ezt veszik elő mindig, az a felsőoktatás. Elvégeztem egy alapszakot és egy mestert, de szerintem érettségi óta most vagyok a leghülyébb. Tapasztalatlan, buta, muszájból tanító tanárok vannak javarészt.

2018. febr. 4. 22:51
 13/23 anonim ***** válasza:
11%

" Bezzeg a baloldali demokratikus ellenzék! Egy csapásra beköszöntene a jólét, ha sikerülne leváltani a Fideszt..."

Szegényeknek nem volt más választásuk, hiszen a Fidesz a zemútnégyévbe annyira szétcseszett mindent, hogy 8 év alatt azt a töméntelen mocskot nem lehetett helyrehozni.

2018. febr. 4. 22:55
 14/23 anonim ***** válasza:
72%
#6: És Afrikában szerinted ideális a helyzet? Miért Afrikához hasonlítsuk Magyarországot? Ebből a kommentből is látszik hogy nem túl jó az oktatási rendszerünk, mert a szövegértéssel, logikus gondolkodással súlyos problémák vannak.
2018. febr. 4. 23:28
 15/23 anonim ***** válasza:
26%

Tudod ha valamiről meg akarod állapítani hogy na jó vagy nem jó akkor érdemes figyelembe venni a többit is.

Persze csinalhatjuk azt is hogy a kalapba csak a magyart meg a finnt rakjuk mert akkor tutira lehet fikázni.

Egyszerű vagy mint a faek, kár tagadni.

A magyar oktatási rendszer képes olyan szakembereket képezni, akik megalljak Európában a helyüket?

Igen.

És ez a lényeg, a többi csak szar rágás.

2018. febr. 4. 23:32
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

"A magyar oktatási rendszer képes olyan szakembereket képezni, akik megalljak Európában a helyüket?

Igen. "

De közben ha megnyomorítja a lelküket, és zombit csinál belőlük közben? Ha kiégnek és elveszettek lesznek, annyira el van nyomva az egyéniségük, hogy már csak tök későn jönnek rá, hogy mi az, amik akarnak lenni? Korán fölkel, bemegy az iskolába, lehúz 8 órát, és még otthon délután/este is végig tanuljon valaki, hogyha 5-öst akar pl kapni , és nem "szivacsos" az agya? Nem tud magában elmélkedni a gyerek. Amúgy amikor én jártam általánosba, akkor jó volt, én elégedett voltam vele( 2007-ben végeztem) A középiskolával meg amúgy nem voltam már túlzottan elégedett, az már talán sok volt. Fősuli pedig már kellemes, mert ott már az ember választja meg, mit akar tanulni. Hogyha mondjuk bejut. De ott meg csak azt nem tudom, hogy hát hogy ott mennyire volt bibi, hogy 3 embert vesznek föl államilag támogatottra? Fél füllel hallottam egyszer valami hírt; valamelyik szakkal kapcsolatban. Remélem, nem így van azért, hogy ennyire leszűkítették a kereteket. Szal nagyon leterhelő az oktatási rendszernek az "elvárt/kötelező" része mindenképpen; és a gyerek meg nem tudja saját magát kibontakoztatni. És ez tök szomorú, közben meg ami nem megy neki annyira, esetleg nem is annyira kelti föl az érdeklődését, abból meg kapja adott esetben a rossz osztályzatokat, ami önmagában is tud lehangoló lenni; pláne esetleg olyanból, aminek később, pl érettségi után már nem is veszi hasznát; és még ha olyanok a szülei még ők is jól leszidják, és aláássák egy számmal meg egy szidással az önértékelésüket; pedig nem is követtek el semmit, hogy így bűnhődniük kelljen. De pl be vannak zárva egy olyan épületbe, ahol sok esetben nincs is fűtés; tapasztaltam már olyat, hogy egyszer télen a tanteremben hidegebb volt, mint kint az udvaron/iskolába menet az úton. És totál lehangoló és leterhelő ez az egész tényleg, meg hát most még a demotiváló szó jutott az eszembe. Meg nyomasztó, és talán el is veszi a gyermekek tudásszomját némileg. Meg az egész agyukat totál leterheli olyan dolgok magolásával, amit a "nagybetűs életben" nem is fog használni valszeg; ha nem megy pl kvízműsorba, nem is fogja használni; de ha meg kvízműsorba megy, arra adott esetben saját magától, önszántából, kedvtelésből is készülhet valaki, nem pedig külső nyomásra, parancsszóra, utasításra, külső elvárások kedvéért, hanem csak úgy saját magának; hogyha van kedve hozzá. Meg pl én a dolgozat megírása után még két hétig tudtam a történelem-tananyagot; utána már nem volt meg belőle kb semmi. Tehát az élet szempontjából tök fölösleges volt megtanulni, és erre időt áldozni, amikor én ezt az időt magamra, elmélkedésekre, filozofálgatásokra is fordíthattam volna pl. Megtanulni egy ilyet csak addig van haszna, amíg megkapod belőle az egyestől jobb jegyet, utána nem számít; el is hagyja az agy, mert értéktelen információ, és közben nincs hely az újat -ami esetleg hasznos - befogadni. Meg még tényleg ez a kapacitásos, hogy ha 10 tanár kell leadni a tananyagot, akkor egy gyerek hogy legyen mindegyiknek a szakértője. Nincs is annyi idő, egy nap csak 24 órából áll, és enni, aludni, felfrissülni, regenerálódni is kell. És szerintem pl nagy baj az, hogy a mostani gyerekeknek az iskolából áll az élete, tehát kötelező feladatokból, ami az egész napjukat, szabadidejüket felemészti. Tehát nincs is életük, mintha csak valami gépek lennének, amikbe bele kell tölteni az információt. Meg nemtom, ilyen szoftverek, amik elavulnak, és folyamatos frissítésre szorulnak. Valakitől egyszer hallottam egy mondatot, hogy a gimnáziumban, ahova ő járt, nem veszik emberszámba a gyerekeket. De amúgy szerintem ezt lehetséges általánosan is venni. Nem tekintik a gyerekeket élőlénynek. Hanem csak valami fejlesztendő gépeknek. És ez nem jó. De komolyan hát mi ez, van egy ismerősöm, ő lefeküdt rendesen aludni, és azt mondta, csak akkor tudott teljesíteni jól az iskolában, hogyha rendszeresen fölkelt hajnali 5 órakor tanulni. Meg tényleg volt valami nyílt levél diákoktól pár éve, hogy a rövidtávú memóriájukat tesztelgetik. Hogy ez jellemző.

2018. febr. 5. 00:02
 17/23 anonim ***** válasza:
88%

'Dehogy is. Semmi baja nincsen.

A célnak tökéletesen megfelel.'

Amennyiben biorobot képzésre gondolsz, akkor kijelentésed megállja helyét :)

2018. febr. 5. 00:18
 18/23 anonim ***** válasza:
92%

Hehe, robgros, már megint észrevetted a lényeget. :D

Igen, pont erre gondoltam amúgy. :D

2018. febr. 5. 00:24
 19/23 anonim ***** válasza:
37%
Szar. Figyelj: Arany Jánost tanulnak meg Petőfit. Hallod: történelmet és Dózsa Györgyöt. Gyerekek, 21. század van, minek a lexikális tudás? Majd megkeresi a Youtube - on. Kiguglizza - ha érdekli. De kit érdekelnek pl. az Árpád - házi királyok? Engem nem. Ma már programozni kell, apa, a fejlett Nyugaton a hétéves gyerek már programoz, mi meg verset elemzünk, mi a francnak? Most mi a fenének tudni a földrajzot? Ott a Google Earth, kettőt kattintasz és már virtuálisan Floridában vagy vagy épp Balin - nem? Pénzed úgysem lesz eljutni, Orbán alatt, ne viccelj. Jobb ha nem is tudod, mekkora a világ. A Föld meg lapos, nem tudtad? Az, a NASA találta ki, hogy gömbölyű. Na, ennyit ér a magyar oktatás, máshol már ezotériát is tanítanak, attól olyan befogadóak, toleránsak. Persze, nálunk meg erőltetik a fizikát, halló, a harmadik évezredben élünk! Most mire jó, ha eldarálod a magyar királyokat vagy a Naprendszer bolygóit? Verset elemzel? Nyelvet kell tanulni! Egy belga óvodás már négy nyelven beszél! Matek? Persze, azzal gyötrik a tanulót, egyenletek, függvények, kúpszeletek, mit ér az egész? Társadalmi ismeretek kellenek, azt sem tudják, hogyan kell feladni egy levelet a postán és te másodfokú egyenleteket tanítasz? Testnevelés, mikor mindjárt minden robotizálva lesz? Különben is, a sport tök felesleges, én elvenném a pénzt is a sporttól, a mi pénzünkből ugrálnak, csak mer' Orbánnak van ez a sportmániája. Sosemzárkózunkmifelanyugathoz.
2018. febr. 5. 07:11
 20/23 anonim válasza:
100%
Rossz
2018. febr. 5. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!