Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem viszik fel központil...

Miért nem viszik fel központilag a felsőoktatási minimum ponthatárt 280-ról 350-re?

Figyelt kérdés
Vicc hogy 3-as jegyekkel és érettségivel belehet jutni rengeteg helyre.
2018. jan. 1. 20:30
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Én is hármassal mentem műszaki karra és elvégeztem:)

Egyébként nyugodtan lehet tologatni a ponthatárokat, utána meg majd azért megy a hiszti,hogy a gané fiatalok külföldi felsőoktatási intézményekben felvételiznek a jóóóó magyar helyett:)

2018. jan. 1. 20:48
 2/6 anonim ***** válasza:
intézményekbe*
2018. jan. 1. 20:48
 3/6 anonim ***** válasza:
56%

Én személy szerint az egész felvételi rendszert eltörölném.

Ilyen a fejlett országokban nincs.

Ami kellenbe, felvételi elbeszélgetés és/esetleg felvételi teszt.

Aki jól teljesít a teszten és az elbeszélgetésen alkalmasnak találják az mehet államilag támogatottra.

A költségtérítéseshez meg ne kelljen semmi csak egy érettségi eredménytől függetlenül.Úgyis kibukik, aki nem oda való.

Akinek meg megjön az esze és elkezd tanulni, az megérdemli a diplomát, akkor is, ha kaka érettségit tett.

2018. jan. 1. 20:53
 4/6 A jó édes ***** válasza:
100%
Mert a magyar közoktatás alkalmatlan arra, hogy elég 350 pontot elérni képes emberanyagot kineveljen. Betöltetlen maradna egy csomó felsőoktatási férőhely, s rengeteg fiatal kiszorulna a továbbtanulási lehetőségből csak azért, mert anno nem vették fel a város legjobb gimnáziumába. Pedig a szakgimiből érkezve lehet, hogy az egyetemi évek alatt meg évfolyamelső lehetne, mert egy csomó képlet és évszám helyett gyakorlatias dolgokat tanítottak neki.
2018. jan. 1. 21:08
 5/6 anonim ***** válasza:
77%
Aki nem odavaló, az a 280-as, meg a 350-es ponthatárnál is kibukik.:-) Egyébként ha tudnád, mennyi seggelős balféket láttam közel maximális pontszámmal az egyetemen, akiket 8 különtanár készített fel, de esze csak annyi, mint egy marék lepkének... Imádtam, amikor ki voltak akadva, hogy van, aki nem tanul 7/24-ben és élni is képes egyetem mellett. A lakótársam néha szabályos idegrohamot kapott tőlem, amikor vizsga előtt 2 nappal regényt olvastam mellette a buli után pihenésképp, amíg ő biflázott, aztán hazajöttem az ötössel, ő meg hármas-négyessel.:D
2018. jan. 1. 21:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Én személy szerint az egész felvételi rendszert eltörölném.

Ilyen a fejlett országokban nincs"

Azért, mert azokban a fejlett országokban állami ösztöndíj sincs, vagy ritka. Zseni is lehetsz, ha nem erre spórolnak a szüleid születésed óta, akkor ennyi. Rokonomék amerikaiak, a fiuk hihetetlen okos, de több műszakban dolgoznak h ki tudják fizetni a tandíjat. Szóval én még mindig jobbnak tartom a magyar felvételi rendszert.

2018. jan. 2. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!