Miért nem viszik fel központilag a felsőoktatási minimum ponthatárt 280-ról 350-re?
Én is hármassal mentem műszaki karra és elvégeztem:)
Egyébként nyugodtan lehet tologatni a ponthatárokat, utána meg majd azért megy a hiszti,hogy a gané fiatalok külföldi felsőoktatási intézményekben felvételiznek a jóóóó magyar helyett:)
Én személy szerint az egész felvételi rendszert eltörölném.
Ilyen a fejlett országokban nincs.
Ami kellenbe, felvételi elbeszélgetés és/esetleg felvételi teszt.
Aki jól teljesít a teszten és az elbeszélgetésen alkalmasnak találják az mehet államilag támogatottra.
A költségtérítéseshez meg ne kelljen semmi csak egy érettségi eredménytől függetlenül.Úgyis kibukik, aki nem oda való.
Akinek meg megjön az esze és elkezd tanulni, az megérdemli a diplomát, akkor is, ha kaka érettségit tett.
"Én személy szerint az egész felvételi rendszert eltörölném.
Ilyen a fejlett országokban nincs"
Azért, mert azokban a fejlett országokban állami ösztöndíj sincs, vagy ritka. Zseni is lehetsz, ha nem erre spórolnak a szüleid születésed óta, akkor ennyi. Rokonomék amerikaiak, a fiuk hihetetlen okos, de több műszakban dolgoznak h ki tudják fizetni a tandíjat. Szóval én még mindig jobbnak tartom a magyar felvételi rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!