Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akik szerint biológiai törvény...

Akik szerint biológiai törvényszerűség, hogy a nők nem akarnak képviselők lenni, azok mivel magyarázzák, hogy olyan országokban, mint Szenegál, Mozambik vagy Nicaragua majdnem a képviselők fele nő?

Figyelt kérdés
Ha ez egy biológiai törvényszerűség lenne, akkor minden országban nagyából ugyanannyi női képviselő lenne, hiszen egy ország lakossága már elég nagy ahhoz, hogy statisztikailag ne legyenek jelentős anomáliák.
2017. dec. 25. 19:09
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Csak éppen mellékesen valószínűleg még egy kvótáról szóló vitát nem ültél végig, mert az ellenzők rendszerint felhozzák.

"Nem hinném,hogy a nők kevésbé szeretnének.

Egyszerűen a választópolgárok szexisták,sokkal hamarabb szavaznak egy férfi jelöltre,mint nőre"

Így van, és erre az sem mentség, hogy a szavazók nők.

2017. dec. 26. 08:59
 22/33 anonim ***** válasza:
Ez oké, de én olyat még valóban nem hallottam, olvastam, senkitől, hogy "biológiai törvényszerűség" lenne, hogy a nők nem akarnak képviselők lenni. Ettől még lehet, hogy mondott valaki ilyet, csak mint írtam, nem tudnám normálisnak nevezni az ilyet.
2017. dec. 26. 13:38
 23/33 anonim ***** válasza:
Abban meg nem vagyok biztos, hogy amíg a szavazói felfogás nem változik, lenne értelme a női kvótának.
2017. dec. 26. 13:40
 24/33 anonim ***** válasza:

Napi femináci hiszti! :D Szaúdot miért nem írtad be most példának?

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__90..

Szinte biztos, hogy a linkelésben is te verted a nyálad. ;)

2017. dec. 26. 20:20
 25/33 A kérdező kommentje:
Szokásos hímsoviniszta érvelés.
2017. dec. 26. 21:45
 26/33 anonim ***** válasza:

Szokásos femináci "visszavágás". :D

De ahogy elnézem ismét hülyét csinálsz magadból, mert semmit nem jelent az említett, linkelt helyeiden a kirakatba szánt női képviselők. :P

2017. dec. 26. 21:48
 27/33 A kérdező kommentje:
Szóval már visszavágás az, hogy hiányolom az érveidet.
2017. dec. 26. 21:51
 28/33 anonim ***** válasza:

Nálad igen, mellesleg a linkben már leíródott, de a gyengébbek kedvéért (rólad van szó) veszem a fáradságot.

Ha szerinted az ilyen putrik kirakat képviselői egyenrangúak azzal, hogy itt a gonosz hímsoviniszta Magyarországon a nők kifoszthatják az exférjüket váláskor, meg a gyerekeket a legtöbbször oda ítélik akkor felesleges magyarázni neked bármit. Ja, az ilyen helyeken házasságtörésért nem ritka a halálra kövezés, de a lényeg van női kirakatképviselő. ;)

Nem beszélve akkor, hogy a női kvótát erőltessétek már egy kicsit jobban akkor is ha nehéz fizikai munkáról van szó, vagy a nyugdíjkorhatárról, miegymásról! :)

2017. dec. 26. 22:03
 29/33 A kérdező kommentje:

"Magyarországon a nők kifoszthatják az exférjüket váláskor, meg a gyerekeket a legtöbbször oda ítélik akkor felesleges "

Ha már egy statisztikát veszel alapul, akkor nézd meg mi van mögötte. A házasságoknak az esetek többségében a férfi miatt van vége.

2017. dec. 26. 22:28
 30/33 anonim ***** válasza:

"A házasságoknak az esetek többségében a férfi miatt van vége."

És erre van is hiteles kimutatás? :D

Na mindegy is, csak azért kaptad a példát, hogy micsoda szörnyűséges hímsovinizmus tombol az országban! :)

2017. dec. 26. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!