Tervezed hogy megpattansz az országból, esetleg már leléptél? Mi a véleményed a kivándorlási paráról?
Nem tervezem.
Nem aggódok, a régióban nálunk a legkisebb az elvándorlási kedv.
Sok ismerősöm haza is jött.
Megunta az egy szobában hárman élünk és mosogatok reggeltől-estig c. nótát.
ha egy kicsit összeszedem magam és lesz némi tapasztalatom akkor mindenképp
osztrák vagy német vidék eléggé vonz
Kint vagyunk már egy éve. Fura kettős érzés, de megpróbálhatom leírni:
Egyik oldalról bejött kint az élet:
-Olyan lakásban élünk amilyenben otthon esélyünk sem lett volna
-Jó színvonalon élünk
-A munkahelyem jó, megbecsülnek, tudok fejlődni
-Az emberek kedvesek, toleránsak (ha látják, hogy nem beszélem kiválóan a nyelvet ötször elmagyarázzák csak, hogy megértsem)
A másik oldalról hiányzik a család és a barátaink. Ez rossz.
Viszont sokat tanultam az elmúlt évben.
Úgy gondolom, hogy ha otthon az emberek kedvesebbek és kevésbé előítéletesebbek lennének, azt néznék, hogy mit tudsz és nem azt, hogy mit nem, mindjárt jobb lenne minden.
A migrációs helyzetet szomorúnak tartom, bár ez más országokban is probléma.
Az is baj, hogy vannak teljesen leszakadt régiók amikkel senki nem törődik.
A kivándorlás egy rendkívül komoly probléma, gyakorlatilag fél nyugat-magyarország csak aludni jár haza, az ország másik fele meg tele van üres házakkal és lakásokkal, amiket nem árul senki, de nem is lakik bennük senki, ezeket hívják angol házaknak, mert tudjuk, hogy a tulajok Angliában vagy valamelyik másik nyugati országban dolgozik.
Az eredmény meg az, hogy ez már lassítja a gazdaság növekedését, hiába hozzák be tízezres számban az ukránokat, még az se elég, sőt már azok is mennének tovább, mert kevesellik a fizetést.
Én opcióként fenntartom a kiköltözést, ha úgy alakul.
Ha nem a nyugati határ mellett laksz nehéz belevágni, mert a szállás sok pénzt visz el.
Az országot nem féltem, az ukránokat is betanított melóra hozzák, ha ők se jönnek, majd hozunk be fekete bevándorlókat az, hogy Orbán meg a sleppje mit hazudozik a fajtiszta Magyarország megőrzéséről csak addig érdekli az embereket amaeddig nő a gazdaság, ha nem fog nőni, akkor jó lesz a feka melós is csak dolgozzon, most még úgy-ahogy van ukrán.
Nekem semmi bajom az országgal, az életszínvonal alacsonyabb mint Nyugaton, de ezt nem tegnap tudtam meg, kb. mióta sz eszemet tudom, így volt.
Nem a politikától várom a megoldást - az nem fog megoldást kínálni.
Elmennék pár évre külföldön élni, de nem tehetem, idős szülők akiket támogatni kell, más kötelezettségek. Pedig jó lenne máshol is kipróbálni, a kislányomnak előnyös tapasztalat lenne, nyelvet tanulni stb.
Egyébként valóban Magyarországról az egyik legkisebb az elvándorlás a volt szoci országok közül.
Van egy csomó előnyös oldala, sokan tapasztalatokat gyűjtenek, hazai rokonokat támogatnak, nyelvtudást, munkatapasztalatot szereznek stb.
Nem olyan nagy gáz ez mint aminek látszik, a többség egész egyszerűen pénzért meg. Biztos van egy - két lánglelkű liberális aki kitántorog mert a fasizálódáson, diktatúrán, idegengyűlöleten búsong. De a túlnyomó többség ezeket le sem szarja: jobban akar élni és kész.
Egyébként ha egyszer elmennék, Európából mennék el.
Igen, jó lenne megpattanni. Jobb fizetés, jobb életkörülmények, jövőkép, normálisabb emberek. Ellentétben ezzel az országgal, ahol újkádárizmus van, alamizsna, furkálás, acsarkodás, lecsúszó, jövőtlen ország egyre több díjjal, és adóval.
De a megpattanás nem olyan könnyű, legalább is ha van valamit ebben az országban.
De megsúgom, hogy az ország lakosságának a nagy része álmodozik a megpattanásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!