Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem lehetne maximális korhatár...

Nem lehetne maximális korhatárt szabni a szavazásnak? Az idősek, akik még néhány évet élnek, nekik nem olyan káros a rosszul megválasztott kormány, mint a fiatalok.

Figyelt kérdés
2017. okt. 24. 18:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A fiatalok tán nem vehetők meg?

kamatmentes diákhitel amit majd mi többi adózó fizet, két OKJs papír, 12 államis félév felsőoktatásban, ösztöndíj, pályakezdőknek adókedvezmény és már a diákmunka is másképp adózik amíg nappalis tanuló valaki kedvezményes buszbérlet meg ingyenes egészségügy

most csak pár dolog amivel megveszik a fiatalokat

2017. okt. 24. 22:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
De éppen lehetne. Akkor viszont lehetne olyan rendszer is, hogy a munkanélküliek szavazata ne érjen annyit, mert ők arra szavaznak, akik több segélyt ígérnek, akiknek nincs érettségijük azok ne szavazhassanak, mert hülyék hozzá, a külföldön élők sem, mert semmi közük hozzá. És még el sem gondolkodtam igazán azon, hogy kiket lehetne még kizárni a szavazásból.
2017. okt. 25. 08:50
 13/17 anonim ***** válasza:

A választás 4 évre szól. Aki még 4 évig kíván élni, annak ugyanolyan joga van erről a 4 évről dönteni, mint a fiatalnak, nem?

Ha nem szavazhatna senki 25 éves kor felett, akkor esetleg megszavaznák, hogy töröljék el a nyugdíjakat, és az öregekből csináljanak kolbászt. Ez jobb lenne? Hát talán, ameddig te nem mennél nyugdíjba.

A nyugdíjasok befizetéseiből nevelték fel a fiatalokat, ezt se kellene elfelejteni.

Oké, hogy sok nyugdíjas van, akit egy tál babbal meg tud venni a kormány, és baromságokra rávenni, ez tény.

De még több olyan fiatal, akinek nincs se élettapasztalata, se esze, se semmi rálátása a politikára, és ugyanígy manipulálható ígéretekkel.

Nálunk még az is szavazhat, aki soha nem járt Mo-on, és soha nem is kíván itt élni, és egy fillért se fizetett soha a magyar állam fenntartására. Akkor miért pont azoktól sajnálod a szavazati jogot, akik 40 évig itt adóztak, egész életüket itt élték le, és halálukig nem akarnak innen elköltözni?

2017. okt. 25. 09:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez igy keves. A ciganyok szavazatat is ved el, oket is meg lehet venni fel kilo szalamival.

Es a kotelezo szavazast se hagyjuk ki.

Istenem, az emberek meg fizetnek cirkuszi belepokert mikor itt van ingyen a gyakorin az ezo/vallas/politika kategoria.

2017. okt. 25. 12:58
 15/17 anonim ***** válasza:

"A fiatalok tán nem vehetők meg? "

Nem mondtam,hogy nem vehetőek meg,csak arra reagáltam miszerint valaki szerint a nyugdíjas nem csak magára gondol.

Én abból indulok ki,hogy elsősorban mindenki magára gondol,utána másokra.

A nyugdíjas is csak akkor segíti,támogatja a gyerekeit,unokáit,ha az ő biztonsága garantált.

Szóval szerintem eltúlzott ez a vélemény,mert sokféle ember van,vannak akik tojnak a gyerekeikre.

De ahol látszólag támogatóak ott is sokszor fenntartásokkal.

2017. okt. 25. 13:10
 16/17 zgyzgy ***** válasza:
100%

Attól, hogy valaki idős/nyugdíjas, még nem lesz szükségszerűen idióta.

Inkább a minimális korhatáron kellene elgondolkodni.

2017. okt. 25. 19:24
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Kíváncsi vagyok akkor is verekedni fognak-e a királyukért a nyugdíjasok, mikor egy kórházi váró lista legutolsó tagjaként várják a "legolcsóbb" kezelést. :) :) :)
2017. okt. 25. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!