5 eve elek es dolgozom kint Ausztriaban.10 evtol lehet igenyelni az allampolgarsagot. Nincs erre valami kiskapu, nem lehet valahogy elobb igenyelni es letenni? Muszaj megvarni a 10 evet?
1: azt gondolsz, amit akarsz, már rég nem érdekel ki mit mond
2: nem pakolok csirkefarhátat, de ha pakolnék is , nem nézném le a másikat, mert csak 1200-ért pakol...nálunk a gyárban rengeteg magyarnak jó ennyiért dolgozni, tehát ez megint téged minősít, hogy neked ez nem munka, bár lehet képtelen lennél elvégezni...
3: tökéletesen elégedett vagyok a helyzetemmel gyári munkás létemre, nincs szükségem spekuláns kiskapukra
Nem tudom miért támadjátok mindjárt a kérdezőt. Az hogy "kiskapú" nem egyenlő sem a törvénytelenséggel, sem az erkölcstelenséggel, egyszerűen egy a köz számára kevésbé ismert és hirdetett, de attól még létező joggyakorlatról van szó.
Kedves kérdező! Én a helyedben jogi tanácsadást kérnék egy helyi ügyvédtől, ők legalább tényleg adekvát választ tudnak adni neked. Amúgy könnyen lehet, h tényleg létezik ilyen jogi kiskapú, Németországban pl szintén 10 év az állampolgárság megszerzésének a feltétele, de ha leteszel egy integrációs kurzust, lejön belőle 1 év, ha kimagasló a német nyelvtudásod, akkor még 1 lejön, ha pedig szociális téren igazolhatóan nagyon odateszed magad, akkor még 1, vagyis máris 10, hanem csak 7 év a határ. Azonban a gyakorlatban sokszor még ennél is rövidebb lehet ez az idő, nem egy olyan ismerősöm van, aki nemhogy a 10, de még a 7 év közelében sem volt, amikor megkapta az állampolgárságot. Amúgy ezekben a zavaros időkben abszolút megértem, hogy ég a talpad alatt a talaj, és sietteted amennyire lehet. Keress fel egy ügyvédet, ő majd útbaigazít!
Mellesleg ezt általánosságban is minden újonan kivándoroltnak csak ajánlani tudom, egy rakat dolog van, amiben nagyon sokat tudnak segíteni. Kezdve a különböző támogatásoktól az adókedvezményekig, amiktől sokan azért esnek el, mert egyszerűen nem is tudnak róla, h járna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!