Elvből elvárható ez az önkormányzattól, vagy nem?
A házunkkal szemben egy önkormányzati óvoda működik, relatíve nagy intézmény.
Ez egy kertvárosi rész, durván 10-12 parkolóhely van kiépítve, plusz a nagyobbik parkolón a mellette működő nevelési tanácsadóval osztozkodnak.Magyarul ez még az ott dolgozóknak sem elég.
Ezért a szülők a házak mellett állnak meg.(és az óvónők is)
Az utcában végig 20-30 centi mély árkok vannak, mivel az évek során a rendszeresen ott parkoló autók szépen lassan benyomják az árok oldalfalát.
Aki betonlapokkal rakta ki annak rendszerint bedőlnek a betonlapok, a kő is szétreped.
Ráadásul ez egy lejtős utca, és mára már egy közepes zápor után is áll a víz az amúgy siralmas állapotú, össze-vissza foltozott aszfalton.(konkrétan nem tudni melyik volt az eredeti aszfaltozás, annyi foltozás van rajta)
A magam nevében elmondhatom,hogy biztosan nem fogom kiásni az árkot, mivel évente csinálni kéne, és egy pár éve meguntam, értelmetlen.(de egyébként senki sem ássa az árkát)
Tudom,hogy önkormányzatfüggő, de gondoltam írok nekik, hogy ásni kéne.
2 éve jött egy markoló, az az óvoda árkát kiásta, és részben az én árkomat is, de annak már nyoma sincs.(egy méter mélyre ástak le, az én árkom most olyan 30 centi lehet, ahol nem dolgoztak ott pedig 10-15 centi a magassága, tehát ha valaki autóval becsúszna gond nélkül kitudna belőle jönni)
Jogilag, vagy legalább elvileg elvárható amit leírtam, vagy "hol élek én?" kategória?
Az lenne elvárható, hogy ne építsenek úgy egy intézményt se, hogy nem gondoskodnak parkolási lehetőségről. Mellék is idecsesztek egy óvodát. Konkrétan nulla parkolóhelyet telepítettek. Most nem tudok a saját utcánkban (nem is a házunk előtt, hanem az egész utcában nincs hely) leparkolni, amikor hazajövök, mert az összes helyet a szülők foglalják el. Sőt, sokszor össze-vissza állnak szabálytalanul.
Szóval elvárni ellehetne. De a legtöbb önkormányzat magasról tesz mindenre és inkább hárítja a felelősséget és a feladatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!