Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért megy sok magyar a...

Miért megy sok magyar a Francia Idegenlégióba?

Figyelt kérdés
Több ezer magyar van a Francia Idegenlégióban, mi adjuk a 10. legtöbb embert ( kb 5000 főt ). De ők miért mennek az idegenlégióba? Nálunk a katonák ugyanúgy kapnak lakhatási támogatást, utazási támogatást és egy kezdő altiszt megkap bruttó 180-at, ami nyelvvizsga és egyéb pótlékokkal simán eléri a bruttó 220-240-et ( egy tiszt fizetése pedig pótlékok nélkül bruttó 280-ról indul ). Ehhez képest a légióban az alapkiképzés alatt 1100, később pedig 1250 eurót adnak, ami ugyan több mint itthon, de Franciaországban meglehetősen szar fizetésnek számít, a minimálbért sem éri el ( a minimálbér 1480 euró idén ). Kiküldetésben természetesen 2500-3000 eurót kapnak + a pótlékok, de ez nálunk is megnő ( 300 ezer - 1 millió forint + pótlékok, rang, szolgálatban eltöltött idő és a hely függvényében ).
2017. aug. 9. 14:28
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Gorcsev Iván is oda ment, pedig ő aztán igazán jó magyar ember!
2017. aug. 9. 15:02
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Így van, hódít a "Rejtői romantika".
2017. aug. 9. 15:21
 3/5 anonim ***** válasza:
47%

"Több ezer magyar van a Francia Idegenlégióban, mi adjuk a 10. legtöbb embert ( kb 5000 főt )."

Ez már csak azért is hülyeség, mert összesen van 7700 fő az idegenlégióban.

2017. aug. 9. 15:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mert itthon semmit nem érdemes már dolgozni, és akinek úgyis mindegy mert nem köti család gyerek, az biztos nem fog maradni, kint megvan a kalandvágy, próbatétel, önbizalom növelés tehát nem csak anyagi tekintetben lehet gazdagabb az ember ha lenyom 15 évet mondjuk.

Közhelyes de sokan mondják hogy itthon ennyi font, meg annyi euro soknak számít, de ott kint fillérek, így hasonló mintha itthon dolgozna. Ezzel kapcsolatban azt tudom mondani hogy dolgozni kell kint egy évet és felmérni megtapasztalni a helyzetet.

Én 2. fizetésemből már forintosítva is 200 ezres telefont vettem, amit itthon nem tudtam volna helyszínen fizetni, vagy pedig hónapokig spórolok.

Konditermet belépőt fizettem meg a kaját álltam és mondhatni nem tudtam mire költeni mert új cipő volt a lábamon, számítógépet már itthon vettem újat stb.

Szóval aki jól bánik a pénzzel ennyiből is kijön amit írtál, még havonta több fizetős nővel is eltud menni.

2017. aug. 9. 16:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok azoknak, akik 0%-ra lepontozták azt az információt, ami tucatnyi helyen nyilvánosan megtalálható a neten.
2017. aug. 9. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!