Szerintetek a politikai felfogás és a zenei ízlés összefügg?
Az egyén világnézete és ízlése minden bizonnyal összefügg, de szerintem igen gáz, ha valaki politikailag és zeneileg is kocka, tehát csak azért tetszik neki egy zeneszám, mert az az általa favorizált oldal nézeteit hirdeti. A zene nem okvetlenül hordoz politikai üzeneteket, egy jó dal sokkal inkább az emberekhez íródik, természetes érzésekről, vágyakról szól. És innentől kezdve elméletileg teljesen mindegy, hogy ki írta...
Ha konkrét példákat akarok írni, akkor említhetek ugyan politikai dalokat, amelyek nekem baloldaliként tetszenek, de emellett szeretem például Ákos, a P. Mobil, sőt az Egészséges Fejbőr egyes számait is. Egyszerűen azért, mert maga a zene, a szöveg számomra pozitív értékeket jelenít meg.
A zene örök és egyetemleges. A zene felette áll a mindennapi konfliktusoknak. A zene segít és összeköt. Ismétlem: a ZENE.
Nálad a pont ;)
Valamilyen szinten ige, valamilyen szinten meg nem. Kategóriákat lehet csak felállítani.
- Komoly zenét bárki hallgathat bármilyen politikai felfogással
- Aki szélsőjobbos (és itt egyáltalán nem a jobbikra gondolok), az többnyire hardcore alapú zenét hallgat, vagy black/death metált, grindcore-t, ambientet, punk (ugyanis léteznek szélsőjobboldali punkok is) r.a.c.-ot, hatecore-t, oi-t, n.s.b.m.-et vagy komoly zenét (a szövegekre jellemző a durva szókimondás, pl. Archívum, Vsz, stb.). Ebbe a politikai nézetbe viszont nem fér bele a disco vagy a rap zene, a mondanivaló, a tartalom és a minőség miatt.
- Aki szélsőbalos vagy antifa, az legtöbb esetben szintén hardcore alapú zenét hallgat (konkrétan a baloldali vagy anarchista punkokra gondolok), de hallgathat komoly zenét is, vagy bármilyet a rapptől a discón át bármit, de a punkokra azért a hc a legjellemzőbb (a szövegekre itt is jellemző a durva szókimondás, csak ellentétets tartalommal, mint a szélsőjobboldali bandáknál, lásd pl. hétköznaPI CSAlódsok, stb.). A szélsőbalos kategóriába belefér a disco, a rap, stb..
- Aki liberális az hallgathat alter zenét is, de én a discósok és a rapperek között sokkal több liberálist láttam eddig. Ebbe a katgeróiába is belefér szinte minden műfaj, rap, stb.
- Aki jobbikos, az legtöbb esetben Kárpátiát és hasonló lágyabb rockzenét hallgat többnyire (RomEr, stb.), de hallgathat fankadelit is ("nemzeti rapp" - bár a hideg kiráz ettől a h.lye fogalomtól, a színvonal csökkenésével fog járni, ha mindenre megpróbálják ráhúzni a "nemzeti" kategóriát)
- De amiket felírtam, ez sem mindig aranyszabály. Nekem volt olyan ismerősöm aki alter zenét hallgatott és keményen szélsőjobboldali beállítottságú volt.
Én személy szerint szélsőjobboldali vagyok (nem jobbikos, hanem NS), és hatecore-t, r.a.c.-ot, n.s.b.m.-et és black metalt hallgatok, de meghallgatom a punk zenét is, ha a szövege nem ellentétes a politikai beállítottságommal. Komoly zenét is szoktam néha, viszont Kárpátiát és ilyen "puha" rockzenekarokat szinte soha.
Az, hogy mit látsz a youtube-on, felejtsd el. Nagyon sok a tapasztalatlan és épp ezért ostoba kis tizenéves, akik össze-vissza kevergetik a dolgokat, egymásnak ellentmondó műfajokat preferálnak és még csak nem is tudnak róla. Erre jó példa az egyik ismerősöm, aki önmagát szélsőjobboldali skinheadnek definiálja, közben rappet meg füves zenét hallgat és még a tetejébe füvezik is. Az ilyenre nehéz lehet mást mondani, mint azt, hogy agybeteg.
" Erre jó példa az egyik ismerősöm, aki önmagát szélsőjobboldali skinheadnek definiálja, közben rappet meg füves zenét hallgat és még a tetejébe füvezik is. Az ilyenre nehéz lehet mást mondani, mint azt, hogy agybeteg."
Lehet, egy embert ismerünk... :D Bár ő csak szélsőjobbosnak definiálja magát, de nem skinheadnek (túl sok haja van hozzá). De most, hogy mondod a komolyzenét... FOntos események előtt mindig Mozart-ot hallgatok :)
"Amúgy a Jobbikos ismerőseim 80% a füvezik,szóval a politikai nézet nem befolyásolja a mindennapi életet."
Azért mert füveznek, az nem az eszméket minősíti, hanem az embereket, akik hülyén viselkednek és nem tudják, hogy az eszméikkel teljesen ellentétes az, amit csinálnak. Lehet hogy jobbikosok az ismerőseid, de hogy nem valódi jobboldaliak és nem valódi nacionalisták, főleg nem konzervatívok és keresztények, annyi biztos. Más kérdés, hogy ezek után akkor mégis, hogy gondolja, hogy ő jobbikos? A "nekem ne szabja meg senki" is liberális attitűdre vall, a füvezéssel együtt. Ergo az ismerősied liberálisok, nemzeti mázzal leöntve. De ez, ahogy már írtam, őket minősíti, nem az eszmét.
Azért mert füveznek, az nem az eszméket minősíti, hanem az embereket, akik hülyén viselkednek és nem tudják, hogy az eszméikkel teljesen ellentétes az, amit csinálnak. Lehet hogy jobbikosok az ismerőseid, de hogy nem valódi jobboldaliak és nem valódi nacionalisták, főleg nem konzervatívok és keresztények, annyi biztos. Más kérdés, hogy ezek után akkor mégis, hogy gondolja, hogy ő jobbikos? A "nekem ne szabja meg senki" is liberális attitűdre vall, a füvezéssel együtt. Ergo az ismerősied liberálisok, nemzeti mázzal leöntve. De ez, ahogy már írtam, őket minősíti, nem az eszmét.
Lehet, hogy a füvező ember úgy van a Jobbikkal, hogy a legkisebb rossz, nem? Tehát igazából nem Jobbik szimpatizáns, csak benne látja a legjobb alternatívát az országon belül. Bevallom, egyszer-kétszer én is beleestem ebbe a hibába. Úgy vagyok ezzel a fű témával, hogy felesleges legalizálni, így is hozzá lehet jutni, persze nehezebben, meg hát a tiltott gyümölcs mégiscsak jobban esik az embernek, de valamilyen korlát kell, hogy a gyerekek ne jussanak hozzá. Őszintén szólva én sem vagyok radikális, de a Jobbik programja volt számomra a legszimpatikusabb, mivel egy ilyen fejletlen országot ilyesfajta programmal lehetne kihúzni a sz@rból. A liberalizmus csak a fejlett országokban működik, mi meg attól nagyon távol vagyunk, túl korán kezdték liberalizálni az országot szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!