Mennyi penzbüntetest szabnak ki egy emberre akit feljelentettem? Többi lent.
Egy aranyláncot adtam kölcsön az egyik regi ismerösömnek,barátnömnek. Megmondtam neki, hogy az ikertestveremnek is ugyanolyanja van.
Ö azt állította h nincs aranylánca de egy fontos esemenyre kellett neki, azert adtam oda kölcsön.
Kiderült, hogy több kölcsön lánca is van. En ugye mondtam h a tesomnak is ugyanojanja van, felismerem, ha netán a bizsukkal összekeverne.
Ígergetett, h visszaadja, azt mondta h elkeverte. stb.
Rászálltam.
Kiderült, h sok kölcsön kapott aranylánca is van, es senkinek se adta vissza.
Feljelentettem. A rendör azt mondta h rögtön eladta amint megkapta tölem a láncot. Pedig kiderült, h kögazdag.
Sok aranyláncot mutogatott nekem, amelyek, kölcsönzöttek vagy a sajátjai lehettek. De a rendörök egyet sem találtak nála, mert gyorsan eladta. Azt mondták, hogy beteg ez a nö. Szoval a feljelentes után kerdeztek, h megállapodunk es közvetítö által kifizeti reszletenkent a 200 000ft erteku láncomat, vagy bírosági ugyet indítok el es a bíroság fizeti ki a láncomat es ez a nö a bíroságnak fizet reszletenkent es meg plussz megbuntetik.
A bírosági ugyet választottam, mert beteg ez a nö es tuti h nem fizetne es a rendöröket is totál kikeszítene megjobban. Mennyibe kerul neki a buntetes? A rendör annyira kikeszült ettöl a nötöl, mint en es nem válaszolt erre a kerdesemre. Most már nem az ö ugye ,nem kerdezhetem meg. Nyáron szunetel a bíroság is.
Néhány évig eltart a per, a végén lesz egy jogerős határozat, amiben vagy megítélik neked a lánc árát, vagy nem. A Bírságnak nem elég az, hogy te állítasz valamit a lánc értékéről, ha a barátnőd mást mond.
Nem mellékesen itt két per lesz, agy büntető, ami megállapítja /vagy nem/, hogy eltulajdonította/elsikkasztotta a láncodat, aminek a végén vagy pénzbüntetést, vagy szabadságvesztést szabnak ki.
azután jöhet a polgári per, amiben követelheted a károd megtérítését.
1. ennyiből nem lehet megmondani.
2. a bíró szuverén ember, sok mérlegelni valója van, tehát az ő jövőbeni viselkedését nem lehet megjósolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!