Romániában 5-6 év múlva érdemes lesz kimenni dolgozni, várhatóan mennyivel lesznek jobbak a fizetések mint itt?
A magyar gazdaság csak tántorog míg Romániában van egy stabil növekedés a napokban hallottam, hogy vásárlóértéket tekintve egy román bér Romániában annyit ér mint egy magyar bér itt.
Logikusan következik, hogy akkor néhány éven belül egy román fizetés többet fog érni mint egy magyar, ha ott költöd el.
Komolyan gondolkodom rajta, hogyha meglesz a diplomám, szerzek itthon némi tapasztalatot, meg tanulok románul aztán átmegyek keleti szomszédunkba dolgozni.
Meg nem szívlelem különösebben az Orbán-rendszert sem, ami sajnos úgy látom marad míg él, Magyarországhoz képest Románia pedig sokkal demokratikusabb ország.
Tibike,gyenge provokátor lenne belőled:)
Amúgy nem hinném hogy jártál volna romániában, ha mégis voltál, akkor románia nem a pár db nagyvárosból áll:)
Szóval olyan elképesztő nyomor van az országban szegénység, és bűnözés, hogy ha te valóban éltél volna romániában füled fa.rkad behúzva jöttél volna magyarországra.
Furcsa válaszok, nem akarok én bosszantani senkit, inkább ők bosszantanak engem az Orbán imádatukkal, meg a hazugságaikkal.
Attól, hogy nem hiszitek nézzetek meg pár adatot. A nettó átlag román fizetés már most is 500 euró a magyar meg 600, ráadásul Romániában sok dolog olcsóbb is. Ma már egy átlag román úgy él mint egy magyar hiába mondtok mást. Meg a román gazdasági növekedés is másfélszeres a magyarnak.
Nyugat Európa magyarokkal is szarásig van kedves MakapesziM.
Meg csehekkel, szlovákokkal lengyelekkel is pedig ez a három ország már gazdagabb mint Magyarország.
Magyarok most is járnak át Szlovákiába dolgozni, miért olyan hihetetlen nektek, hogy 5-6 év múlva a gyorsabban fejlődő Romániába is fognak járni? Bár én nem csak átjárni akarok, hanem lehetőleg ott is lakni.
Én nem aggresziv indulattal jöttem kérdező.Meg egyébként én is fidesz-ellenes vagyok.
Azt eddig én is tudtam,hogy Romániában jobban haladnak a fejlődések,na de hogy később ki is lehet menni oda,mint dolgozni,az már nekem furcsa :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!