Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A szabadkőművesek milyen...

A szabadkőművesek milyen politikai beállítottságúak?

Figyelt kérdés

Sokszor hallani hogy a szabadkőművesek globalisták, bevándorlás támogatók, stb, stb.

Próbáltam utánanézni, már amennyire egy titkos társaságnak lehet és több dolgot találtam.

Tagjai kivétel nélkül emberbarátok voltak, egyenlőség, testvériség, egyenlő jogok, jobbágy felszabadítás, stb, DE nem globalisták. Nagy részük nacionalista volt, saját nemzetét előtérbe helyezte. Olyanok voltak a tagjaik, mint pl: Wesselényi, Kossuth, Nem apó, Washington, Thomas Edison vagy épp Henry Ford.

Sőt, nemrég találtam egy Trianonnal kapcsolatos forrást, miszerint a szabadkőművesek mindvégig saját nemzeteikkel értettek egyet, nem egységes állásponton voltak.

Akkor mégsem globalisták, hanem emberbarát nacionalisták?

2017. jún. 13. 11:20
 1/8 anonim ***** válasza:
22%

Nekik nem politikai beállítottságuk van, hanem beteges hatalom - és pénz utáni vágyuk. Ez a vezérlő elvük.

A gyönyörű Föld kárára!

2017. jún. 13. 11:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy szabadkőműves elvek. Azok ilyenek is, meg olyanok is. Nem egységesek.
2017. jún. 13. 12:13
 3/8 anonim ***** válasza:
30%

[link]

az Bem apó lengyel...

Globalisták... akkoriban nem volt még annyira nagy a hatalmuk. Csak a felső tagok tudták a valódi célokat. Olyanok voltak mint egy párt aki toboroz. Ma is 33 szintből áll. Az amerikai elnökök vannak azokon a szinteken. Viszont akik alul vannak nem tudnak sokat. Ezért lehetett hogy úgy tűnik mintha nem lenne egységes az álláspontjuk. Mivel nem is tudták mi a céljuk. Egy példa: a náci párt megigérte hogy felszámolja a munkanélküliséget és németországot felvirágoztatja elzász lotaringiát visszaveszi. Na most egy átlag német ennyit tudott. Fogalma sem volt a háborús hitelekről a hadsereg toborzásról titkos paktumról sztálinnal...

https://www.youtube.com/watch?v=Ov-5yEQsduQ

2017. jún. 13. 12:34
 4/8 A kérdező kommentje:
3# tisztában vagyok vele hogy Bem apó lengyel. De ha észrevetted nem csak magyarokat soroltam fel. Washington, Ford és Edison se magyarok ( legjobb tudomásom szerint ).
2017. jún. 13. 12:51
 5/8 anonim ***** válasza:
csak Nem apót írtál azért javítottam
2017. jún. 13. 12:53
 6/8 anonim ***** válasza:
2017. jún. 13. 12:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Milyen az a titkos társaság, ami neten keresztül toboroz? Pesten van egy csomó páholy, beléphetsz te is, majd megtudod, hogy mit akarnak.

Nagyon bírom a sok paranoid skizót, akik olvastak valami szabadonébredők cikket és már teljesen képben vannak egy titkos társaság, titkos tagjainak titkos nézetrendszereivel kapcsolatban.

2017. jún. 13. 14:18
 8/8 A kérdező kommentje:

7# a neten jóformán semmilyen info nincs fent róluk, csak a híres tagjaik nyilvánosak. Én a tagjaik politikai beállítottságából jutottam erre a következtetésre.

Mellesleg nem léphet be akárki. Bárki jelentkezhet, de ez nem olyan mint a jelentkezés a sakk-szakkörbe. Ők döntik el hogy megfelelsz-e vagy sem, ez pl le van írva a honlapjukon is.

2017. jún. 13. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!