Szerinted a határon túli magyarok jogosan mondják magukat magyarnak?
azért gondolj már bele egy kicsit, ha mondjuk holnap Oroszország lerohanná Magyarországot, és az ország megszűnne létezni, attól te, vagy a gyereked orosz lennél-e egyik napról a másikra?
Kénytelen lennék. A nyelvet nem akarnám megtanulni, anyagilag lehet visszaesés lenne, de nagyjából ez a két szempont az, ami miatt aggódnék, azért nem, hogy most mi áll az állampolgárság résznél a papírjaimon.
ma 20:58
Szerintem te nagyon is jól értetted mire gondolok, és nem hiszem hogy szükséges egy 2010 utáni merci modellt kikeresnem hogy felfogd, de ha már kifogytál az érvekből jöhet a jelentéktelen hibák keresése, hajjrá.
ha neked a magyarság csak állampolgárságot jelent, az a te szegénységi bizonytványod. Nekem az 10001 éves történelmet, irodalmat, Jókait, Petőfit, Kossuthot, Deákot, Arany Jánost jelenti, a népszokásokat, a kalocsai paprikát, a tokaji aszút, a huszárkötést, a matyóhímzést...
Valamit, amit nem fogok elveszteni, ha befogadok idegen kultúrákat, nem fogok elveszteni, ha modern emberként élek a globális világban, de elveszthetek, ha nem becsülöm meg, és csak egy bejegyzést jelent a személyi igazolványomon...
ma 21:09
Ezt olyasmi ami érzelmi síkon létezik, pont mint a gender elmélet. De mondom, hihetsz magadról bármit, ha ettől neked jobb.
ma 21:11
Oh, ne félj, én nem fogok hülyeségeken sza.rakodni, tudom hogy csak elírás.
Jogosan.
Aki szerint nem az kaparja el magát!
Szerintem az erdélyiek is tudják, hogy bírjuk őket.
Nálunk a melóba sok erdélyi van, még nagyobb vitáknál sincs románozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!