Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Székelyföldiek ti szerintetek...

Székelyföldiek ti szerintetek reális szemmel nézve lehet autonómia?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 21. 15:41
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
Igen.
2017. ápr. 21. 15:56
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Autonómia igen, jó és reális lenne, a függetlenség ellenben csak egy ( rossz ) álom. Maga a függetlenség jó lenne, csakhogy életképtelen ország jönne létre...

De nem várható autonómia. Itt még a liberális pártok is magyar ellenesek, a magyarországi pártok meg nem foglalkoznak velünk. Évente egyszer-kétszer megemlítenem, esetleg tüntetnek vagy felvonulnak velünk, meg választáskor elmondják, hogy a "következő 4 évben más lesz, harcolni fogunk értetek és minden megváltozik", aztán el is felejtődik, hogy itt rekedt 1 millió magyar...

2017. ápr. 21. 19:17
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Nem az a kérdés, hogy működne-e, hanem hagynák-e a románok...? Még egyelőre ott tartunk, hogy szedeti le a "városháza" feliratot, s abajog a többnyelvű utcatábla kihelyezése ellen, veteti le a zászlónkat, citálja bíróság elé a polgármestereinket, etc... Eddig nem úgy tűnik, hogy reálisan volna esély autonómiára.

A román állam ehhez még erőst éretlen.

2017. ápr. 22. 22:24
 4/8 anonim ***** válasza:
80%

Ha Orbánnak (és ez elmúlt 25 év) többet érne Székelyföld a szavazatokért akkor már akár lehetne autinómia... Amúgy nagyon örülnék neki.

/Amúgy Budapesti vagyok/

2017. jún. 28. 12:26
 5/8 anonim ***** válasza:
73%
*és az elmúlt 25 év "anyaországi" politikusainak
2017. jún. 28. 12:30
 6/8 hájaaa ***** válasza:
24%
2017-ben mikor van Európai Unió! Mi értelme lenne egy autonóm székelyföldnek? Mivel lenne több? Csak magyar írás lenne az utcákon? Lenne saját hadsereg? vagy mi?
2017. jún. 28. 14:12
 7/8 anonim ***** válasza:
65%
Romániában nem lesz autonómia soha. Nem csak a nép de az ország vezetői is attól félnek hogy ez lenne Erdély vissza szerzésének első fázisa. Ezért megpróbálják megtartani az egységes Romániát, nem akarnak autonómiát az ország közepére, érthető. Ahol meg magyar többség van ott elrománosítják(románokat telepítenek be) vagy valami módon elzavarja a székelyeket onnan. Ezeknek lehet hogy rosszabb szerintem nem érzik úgy hogy Románia az ő hazájuk, ezért utálkoznak annyira. ((Nem vagyok székely))
2017. júl. 14. 15:25
 8/8 anonim ***** válasza:

„Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”

(Madách)

2018. szept. 3. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!