Mi a véleményed Malcolm X -ről?
"...az 'eredeti emberek', egy feketenép volt. Õk alapították meg Mekka szent városát. E feketefaj tagjai között volt huszonnégy tudós. Az egyik tudós, aki szemben állt a többivel, megalkotta a különösen erõs Shabazz törzset, amelybõl Amerika úgynevezett 'négerei' származnak. Akkor eljött az idõ, egy gyermek született, – neve Yacub – aki különösen elmés tudóssá nõtt. Felfedezte, hogy lehet "fajokat tudományosan tenyészteni. ... Patmoson Yacub munkába kezdett, megteremtvén azt, ami addig bizonyosan hiányzott a moszlim vallásból – az ördögöt. Bár feketeember volt Mr. Yacub, most elkeseredetten Allah ellen szegülvén eldöntötte, hogy bosszúból egy ördög-fajt hoz létre a földön, egy kifakított, fehér fajt."
forrás: [link]
Akkor lehet, hogy ma rituálisan kivégzem magamat, hogy megszabaduljak sátáni mivoltomtól...
Hogy mennyi baromságot ki tudnak találni az emberek, és hogy mennyi hülye hiszi el ezeket!
"Ezen figura életéről készült filmet még Oscar-ra is jelölték. Érdekelne, vajon hány olyan film volt valaha amit Oscar-ra jelöltek és úgy nyilatkozott a főszereplője, hogy a "négerek sátánok"? ( Mivel Malcolm X szó szerint abban hitt, hogy a fehér emberek mind sátáni teremtmények. ) :)"
- Úristen... ez komolyan fájt... Mióta döntő egy filmes jelölésben, hogy miről szól a film? Ezt a gondolatmenetet szerintem már Te is visszaszívnád, ugye?
Az A bukás – Hitler utolsó napjai c. filmet is Oscarra jelölték.
Igaz, megkövetem magam... És köszi a jogos kritikát, ennek valóban nem néztem utána megfelelően!
Minden esetre a Malcolm X című film (bár maga a kérdés nem erre vonatkozott) önéletrajzi műből készült adaptáció. Ha A Bukás Hitler teljes életútját mutatná be pl.: a Main Kampf alapján (nyilván nonszensz), mint emberjogi harcos, akkor talán lehetne párhuzamot vonni a két mű között.
Kíváncsian várom a T. válaszoló (20:05) véleményét ez ügyben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!