Valaki elmagyarázná, hogy a harmadik világháború kik között folyna?
Figyelt kérdés
Mindig látom kiírva a kérdéseket, hogy mikor lesz harmadik világháború, de soha nem értem kik között. Nincsenek lehetséges felek.2017. ápr. 3. 15:05
11/14 A kérdező kommentje:
De ahogy mér mondtam az USA és Oroszorszég nem egyenlő ellenfél. Az USA az mind technikailag mind gazdaságilag mind katonailag fejlettebb. Az orosz gazdaság jelenlegi állapotában nem nagyon viselne el egy komolyabb katonai akciót, amíg az olaj ára tartósan alacsony és a nyugati szankciók is életben vannak, addig az orosz gazdaság nem nagyon fog erősödni. Másrészről az orosz hadsereg az amerikaihoz képest nagyon fejletlen, a hadsereg háromnegyede még a szovjet időkből maradt fegyverekkel van felszerelve, és 20-30 éves vadászgépeik vannak. Tehát Oroszország nem igen fog háborúzni. A koreai példa meg azért nem jó, mert ha Észak-Korea fenygető lépést tesz, akkor Dél-Korea és az USA visszabombázza a kőkorszakba, mielőtt Kínának lenne egyáltalán lehetősége reagálni. Kínának meg nem érdeke egy háború, mert ő a globális kereskedelemből tartja fenn a gazdaságát, és ha kitörne egy háború az USA-val akkor a kereskedelem a világon összeomlana és azt a kínai gazdaság nem jól viselné. Szóval jelenleg nem látok olyan felállást amiből világháború törhet ki.
2017. ápr. 3. 22:19
12/14 anonim válasza:
Ez mind szép és jó így, csak nem mindig logikusan alakulnak a dolgok a történelemben. Ami például a két Koreát illeti: az USA egyszer már megégette magát arrafelé, Vietnamról már nem is beszélve. Ráadásul, ott van Kína is, amely ki tudja hogyan reagálna.
13/14 anonim válasza:
Ami meg az oroszokat illeti: bármennyire is fejlett az USA hadserege, én nem vagyok biztos benne, hogy nem lennének készek háborúzni Európában, szerintem ők pont azok, akiket hiba lenne "leírni" ilyen értelemben.
14/14 anonim válasza:
"De ahogy mér mondtam az USA és Oroszorszég nem egyenlő ellenfél."
És ahogy már mondtam, ez egyáltalán nem kizáró ok arra, hogy háborúzzanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!