Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Kommunista lettem. Mit tegyek?

Kommunista lettem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2017. márc. 16. 17:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
54%

Papíron a demokrácia és a kapitalista rendszer is nagyon fejlett, ettől függetlenül a gyakorlatban mindkettő feszültséget szül.

Nincs olyan társadalmi berendezkedés vagy gazdasági rendszer, ahol ne lenne egyenlőtlenség, elégedetlenség.

2017. márc. 16. 19:03
 12/21 anonim ***** válasza:
19%
Nincs ezzel baj, amíg nem radikalizálódsz. A kommunizmus lehet jó is, valakiknek megfelel ez az életforma, boldogok benne (lásd izraeli kibucok), de ez legyen önkéntes, ne akard másokra rákényszeríteni a kommunizmust, elvenni mások tulajdonát, a politikai célok érdekében bolsevik terrort alkalmazni, mert az ilyesmi elítélendő és a XX. században is már sok szenvedést, társadalmi gondokat, sok esetben hanyatlást hozott ez a politika.
2017. márc. 16. 19:50
 13/21 anonim ***** válasza:
Most dicséretet várnál? :D
2017. márc. 16. 19:56
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

A komenisták mind gonoszak!

Kérdezd csak meg Viktor Urat vagy a Ferenc Joskot.

2017. márc. 16. 20:21
 15/21 anonim ***** válasza:
65%

"Az a baj,hogy mindig lesz 1 ember,aki többet akar.

És ez mindig zsiványkodni fog,hogy neki több jusson,mint másnak."

Akkor jól szájba kell talpalni szépségessen.

2017. márc. 16. 20:23
 16/21 Estádio de Felchút ***** válasza:
Nem kell semmit tenned. Abban hiszel, amiben akarsz. Kutyát nem érdekli.
2017. márc. 16. 21:10
 17/21 A kérdező kommentje:

9, 10, 11, 12-es kommentelőnek köszönöm az építő jellegű választ. Ez egy mindannyiunk számára előnyös értekezés volt. Nekem sikerült felmérnem, hogy a szakdolgozatomban kialakított kommunizmus-elmélet mennyire talált meghallgatásra, Ti pedig kifejthettétek a véleményeteket a kérdésben.

Többieknek is köszönöm, de sajnos azok a válaszok sajnos nem tartalmaztak érvekkel alátámasztott mondanivalót.

Szép estét!

2017. márc. 16. 21:27
 18/21 anonim ***** válasza:
32%

Szégyelld magad, az eszméd a legrosszabb a történelemben.

Érdekes, hogy szakdolgozatot írsz róla, pedig egy 10 éves gyerek is könnyen megmondaná, hogy a kommunizmus egy nagy baromság.

Az embereknek motiváció kell a munkához, ha mindenki egyenlő, akárhogy is dolgozik, nem fognak rendesen dolgozni. Az embereknek különböző igényeik vannak, és az, hogy a legtöbben mindig többet és többet akarnak, mindig vannak elérendő céljaik, az emberi/állati lét velejárója. Az emberek nem mind kommunisták, csak egy kis részük, és ez a többség nem akar kommunizmust és nem élne úgy, hogy a kommunizmus működjön. A magántulajdon alapvető emberi szükséglet, mindenkinek az a célja, hogy legyen neki, és általában minél több, jobb.

Nem hiszem, hogy kizsákmányolás van. Vannak gazdagok, akik szegényebbeket alkalmaznak, több a vagyonuk, vannak vállalkozásaik, többet keresnek. Ez nem kizsákmányolás. A proletároknak is ugyanúgy van vagyonuk, magántulajdonuk, lakásuk, stb. Aki dolgozik, az bizony szerez, hiszen a munka az, amiért pénzt kap az ember. Aki többet szerez, az is dolgozhat, akár többet is, mint az alkalmazottja, bár általában valóban könnyebb munkát végeznek a feljebb lévők, de sokszor nehezebbet (pl. élsportolók).

Szerintem sosem lesz lehetséges gerinces állatok között, az ember mindig ember lesz, lesznek céljai, vágyai, mindig más lesz, mint a többi ember, etc.

2017. márc. 16. 22:59
 19/21 A kérdező kommentje:

Kedves 18-as, amiket leírtál, azokon én végighaladtam. Még a téma legelején ötlöttek fel bennem ezek a problémák, de jobbnak láttam nem lezárni annyival az ügyet, hogy kész nem lehetséges.

Marx a kommunizmust nem úgy képzelte el, mint ami megszünteti az egyéniséget és kiöli az emberből a céljait, vágyait. Éppen ellenkezőleg. Van egy idézet Marxtól - átnéztem a jegyzeteimet, de nem találtam meg -, amely világosan kimondja, hogy a kommunizmus célja az egyén kiteljesedése, ami a kapitalizmusban az elidegenedés jelenléte miatt nem lehetséges.

Szégyellni nem fogom magam azért, mert bonyolult és összefüggő témából írok dolgozatot.

2017. márc. 17. 11:56
 20/21 anonim ***** válasza:

Ez nem bonyolult téma, egy kisgyerek is belátja, hogy ez az elmélet nem működőképes. Nem értem, hogy hihetnek benne felnőtt emberek. Igaz, sokan a vallásokban is hisznek, miközben tele vannak igaztalanságokkal. Már számos országban megpróbálták, ennyire futotta, ehhez is több mint 100 millió ártatlan embert kellett megölni.

Az emberek teljesen eltérőek, vannak nagyon lusták, gonoszak, akik ott lazsálnák, szabotálnák el a munkát, ahol tudják, lopnának, és vannak, akik sokkal butábbak, sokkal rosszabbul dolgoznak. Ha ők is ugyanannyit keresnek, mint a legjobbak, akkor senki sem fog rendesen dolgozni. Az embernek kell a motiváció. Na és egy buta ember ugyanannyit keressen, mint Mozart vagy egy feltaláló, aki emberek millióin segít, vagy egy focista, aki hatalmas hasznot hoz a klubjának? Az emberek sosem lesznek egyenlőek, ezért sosem kereshetnek ugyanannyit. Gonosz emberek is mindig lesznek, de az nem is gonoszság, ha valaki nem akar komcsi lenni, nem akar egy ilyen világban élni, ez a normális. Ott van a Star Trek, ott is ilyesmi a társadalom. De ki menne be időben a munkahelyére, ki dolgozna (rendesen), ha úgyis kap fizetést? Ki dolgozna ingyen?

Amit a proletariátusról írtál, meg hogy nincs magántulajdonuk, az netto butaság.

A kommunisták a társadalom legalja.

2017. márc. 18. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!