Lejárt TB kártya érvényesítése?
Figyelt kérdés
Novemberben lejárt a TB kártyám, azaz azóta senki nem fizetett rá, mert tavaly tavasszal otthagytam az egyetemet, munkahelyem viszont csak idén augusztustól lesz. Visszamenőleg is kell befizetnem?2017. márc. 7. 14:51
1/4 anonim válasza:
Persze, a nav majd küldi a csekket, de a tavaszi otthagyástól-idáig kell fizetned visszamenőleg.
De jó lenne, ha ezentúl magadnak fizetnéd be.
2/4 anonim válasza:
Merthogy sulilátogatásit kérnek, amin rajta van, hogy pl. 2016-május. 1-ig (plusz 30 nap) voltál egyetem által biztosított. Na, onnantól kell visszamenőleg kifizetned - ha nem fizette senki helyetted a május 30-2017. március 7-ig.
3/4 A kérdező kommentje:
És ha nem fizetem be, akkor még úgy se lesz érvényes kártyám, ha munkahelyem lesz?
2017. márc. 7. 16:14
4/4 anonim válasza:
De, érvényes lesz. Baj csak akkor lesz belőle, ha akkor bukik ki a dolog (pl. kórházba kerülsz) amikor éppen nincs TB-d. Ilyenkor az elmúlt 5 évre visszamenőleg kiszámlázhatják a hiányzó hónapokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!