Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A titkosított dokumentumokat...

A titkosított dokumentumokat hol őrzik?

Figyelt kérdés
Amiket az állam 30 meg 50 ére titkosít, pl. paks 2, annak a dokumentumait berakják egy széfbe és valahol őrzik? Vagy elektronikusan tárolják?
2017. márc. 3. 17:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez a lényege, hogy az biztosan sose fogod megtudni...
2017. márc. 3. 18:10
 2/3 anonim ***** válasza:
53%
Az 51. körzetben és a Vatikánban.
2017. márc. 3. 18:20
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Sok helyen őrizhetik őket. Én a régebbi seregbeli állapotokat tudom, mert egy ilyen helyen voltam. Szerintem kb. nem változott azóta semmi, mert a jól bevált dolgokon nem szoktak változtatni. Amikor keletkezik egy minősített ( titkos, szigorúan titkos, különleges, bizalmas ) dokumentum, irat, akkor először iktatják, ellátják a jelzéssel, és elzárják az ilyen iratok biztonságos tárolására szolgáló irattárba. Általában az iratot egyből több példányban lemásolják, és elküldik még vagy 2-3 különböző irattárba, hogy ha esetleg az egyik raktár megsemmisül, akkor legyen példány. Aztán az iratok sokáig pihennek, esetleg digitalizálják őket hogy könnyebben kutathatók legyenek, kisebb helyet foglaljanak. A seregben 4 helyre küldtünk el egy iratot, köztük volt a Hadtörténeti intézet, Központi Irattár, meg egy Bp-től 150 km-re lévő "M" irattár. A titkosított anyagok tárolása abban különbözött a minősítés nélküliektől, hogy egy helyiség az irattáron belül el volt különítve, ráccsal, riasztóval el volt látva, specko gyurmapecséttel lezárva, és csak az oda beosztottak mehettek be, és sosem egyedül. Persze már eleve az irattárba csak az ott dolgozók tartózkodhattak, vastag betonfalak, belül klimatizált (csökkentett párával) levegő, kívül fegyveres 24órás őrszolgálat.
2017. márc. 3. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!